divendres, 30 d’octubre del 2015

Fotografies de Toni Albà a l'acte de Roquetes


















Toni Albà visita el municipi roquetenc






L’ANC organitza una xerrada i un monòleg amb Toni Albà a Roquetes

El Pavelló Poliesportiu de Roquetes va acollir el doble acte organitzat per l’ANC, amb la finalitat d’adreçar-se a totes aquelles persones convençudes i, sobretot, indecises en el procés d’independència de Catalunya.
L’acte va ser a càrrec de l’actor Toni Albà, que va presentar el seu llibre “Ser o no ser catalans” en el marc de la conferència que duia el mateix nom i que tenia per objectiu traslladar a l’espectador a l’obra de Shakespeare tot comparant-la amb el que s’està vivint a Catalunya amb un cert toc d’humor i acompanyada del relat de vivències del mateix actor.
Per posar punt i final a la jornada, Toni Albà, va interpretar el paper més característic del programa d’humor de “Polònia”, el de rei Joan Carles I, amb el monòleg “Audiència Ir-real”.
En declaracions posteriors, Toni Albà, explicà que “la cultura és el més important del poble català” i que el d’avui “és una acte d’amor de cara a les generacions futures”. Va reconèixer la “desinformació terrible” que sovint hi ha per part de la ciutadania i va explicar que “hem de convèncer els indecisos de cara al 27-S”. Va afegir que “l’endemà del 27-S s’haurà de treballar molt per aconseguir un estat solidari amb les pròpies infraestructures d’estat” i va adreçar-se als catalans dient que “no hi ha res guanyat, tenim por de perdre però hi ha molt a guanyar i no han d’escoltar les enquestes, sinó la seva consciència”.


Roquetes, 13 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

dissabte, 17 d’octubre del 2015

Acte d'homenatge a totes les Cintes tortosines






La ciutat de Tortosa homenatja a les Cintes en una jornada ben especial en el marc de les Festes de la Cinta

La Catedral de Tortosa va acollir aquest diumenge una nova celebració en el marc de les Festes de la Cinta, un acte d’homenatge a totes aquelles Cintes de la ciutat.
El claustre de la Catedral ha acollit els membres de l’Arxiconfraria de la Santa Cinta que han entregat a totes les Cintes una enganxina identificativa i un obsequi de record de l’acte.
A les 11:30h ha tingut lloc la missa presidida pel Bisbe Enrique Benavent. Al llarg de la jornada, Joana Valmaña, membre de la Reial Arxiconfraria, ha fet uns parlaments i, a continuació, s’ha fet una benedicció de les ofrenes i la veneració de la relíquia.
L’acte ha finalitzat amb la interpretació de diverses cançons del repertori eclesiàstic per part de l’Orfeó Tortosí.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López