diumenge, 6 d’octubre del 2013

L'ús de la bicicleta a Tortosa

 
  

Del 23 al 29 de setembre, la ciutat de Tortosa acollirà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, enguany, sota el títol “Un pont cap a la mobilitat”.
Al llarg de tota la setmana s’organitzaran diverses activitats, entre les quals cal mencionar-ne la Festa de la Bicicleta, que tindrà lloc el diumenge 29 de setembre i es tractarà d’una activitat d’oci familiar, organitzada per part de la Penya Ciclista Baix Ebre “Ja arribarem” i que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i Tortosaesport.
També en cal destacar la conferència “La bicicleta a l’escola, per què no?” que es va celebrar el passat dimarts 23 de setembre, a les 19:00h, al Centre Cívic de Ferreries.
L’acte va comptar amb l’assistència de la regidora de medi ambient i mobilitat, la Sra. Beatriz Viñuela; el president de la Penya Ciclista del Baix Ebre “Ja arribarem”, el Sr. Raül Querol; el gerent del Pla de Foment Turístic, el Sr. Josep Moragrega i el responsable de l’antiga estació de Benifallet, el Sr. Vicent Ibáñez.
El Sr. Raül Querol va explicar que cal promocionar i fomentar l’ús de la bicicleta a les escoles, el nou pont i el passeig per la Via Verda.
També va comentar la importància de l’ús de la bicicleta, ja que “ens permet fer desplaçaments curts i cal aprofitar els carrils bici i parcs naturals de la ciutat”.
Un altre dels motius per fomentar-ne el seu ús, n’és el fet que permet la seva pràctica fins a edats avançades i perquè és molt bo per a la salut.
També va fer-ne referència amb la seva relació amb el medi ambient, així com la millora de l’elevada contaminació, la disminució dels problemes de circulació...
Una de les aportacions que també cal destacar, és el fet que per tal de promocionar-ne el seu ús entre la població més jove, des de l’associació “Va per tu Vidal” s’encarreguen de recollir les bicicletes que la gent ja no utilitza per a poder donar-los-hi una altra vida i aprofitar-les.
El Sr. Vicent Ibáñez va parlar sobre la importància del cicloturisme referint-se a l’augment dels viatges turístics (2200 bilions de viatges equivalents a 44 bilions d’euros) i l’important potencial turístic que cal fomentar, sobretot a la nostra zona, ja que ara es compta amb un recorregut important de la Via Verda i el nou pont que fan que “la gent s’interessi per Tortosa”.
El Gerent del Pla de Foment Turístic, el Sr. Josep Moragrega, va explicar que la mobilitat “és un element central per a la gent que ho visita i fins i tot hi pernocta”.
Durant la seva intervenció va fer referència al Pla de Mobilitat Turística previst per al 2014 que té com un dels punts importants la sociabilitat. També va fer especial esmena al Pla de Foment Turístic, del qual està previst que se’n destinin 200.000 € a la millora de serveis turístics, la senyalització turística i direccional, i la instal·lació de plànols d’orientació en diferents punts de la ciutat.
Pel que fa a les accions que es tenen previstes des del consistori, va nombrar especialment la construcció de nous carrils bici; la connexió del carril bici fins al Pont de la Via Verda, des de l’Estació de Tren; la mobilitat, especialment per a les persones grans o amb dificultats i el fet d’afavorir la mobilitat dels ciutadans i dels visitants i la facilitació de l’activitat turística.
Des d’allí es va convidar a tothom a participar a la Festa de la Bicicleta i a col·laborar amb la resta d’activitats que s’han organitzat amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
Redactat per: Irene López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada