dilluns, 2 de desembre del 2013

32è Festival de música Felip Pedrell










Del 15 al 30 de novembre, la ciutat de Tortosa va acollir el 32è Festival de música Felip Pedrell, aquest any, coincidint amb el bicentenari de Wagner.

Divendres 15 de novembre a les 20:30h s’inaugurà el festival amb un concert de Karl Svensson, Olga Miracle i Mònica Lao, amb peces de Pedrell i Wagner.
Tot seguit, es va emetre el curtmetratge “Felip Pedrell, The first Wagnerian”, dirigit per Jordi Nin i una part del qual ha estat rodat al casc antic de la ciutat.
Dissabte, l’Orquestra de Cambra de Tortosa interpretà diferents obres de Händel, Haydn, Stamitz i Mozart i diumenge, els més petits van poder gaudir de l’espectacle “S’ha acabat el bròquil” d’Electrotoylets.
Divendres, 22 de novembre, l’Orquestra de Cambra Catalana va interpretar diferents obres de Pedrell, Serrat i Piazzola i dijous 28, dintre del marc del festival, el Duet Stradivari va donar a conèixer les formes musicals del Barroc, el Classicisme i el Romanticisme.
El dia 29, el Sr. Xavier Nicolàs pronuncià la conferència “Felip Pedrell, il·lustre desconegut” on explicà la biografia del compositor, la seva relació amb Wagner i finalment es van escoltar diferents peces que va composar Pedrell.
L’acte de clausura del Festival de música Felip Pedrell, va tenir lloc el passat dissabte 30 de novembre amb el tradicional Concert de Santa Cecília, en el qual hi van participar la Banda Municipal de Música de Tortosa, el Cor Flumine i Sisan Grup que van interpretar peces de Freddie Mercury, Ted Huggens i dels propis Sisan Grup, entre d’altres.


Redactat per: Irene López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada