divendres, 13 de febrer de 2015

TortosAntic, el nou certamen firal de la ciutat
Tortosa acull TortosAntic, la 1ª fira de col·leccionisme i antiguitats a les Terres de l’Ebre

Aquest cap de setmana, el Pavelló Firal de Tortosa ha acollit TortosAntic, la 1ª Fira descarregada d’antiguitats de les Terres de l’Ebre.
La fira ha estat organitzada per l’empresa Llobregat Serveis Firals, una empresa amb més de 20 anys d'experiència, que organitza vuit fires d'antiguitats arreu de l'Estat (Madrid, Cantàbria, Múrcia, Astúries, Navarra i Euskadi), entre les quals, ara s'hi afegeix Tortosa.
El certamen ha comptat amb un total de 21 expositors vinguts d’arreu de l’Estat espanyol, que han distribuït les més de 9.000 peces exposades al llarg de 2.000m2.
Els visitants han pogut observar fins al mínim detall de tota una sèrie d’objectes i productes d’una antiguitat mínima de 40 anys, en el cas dels brocanters i de cent, pel que fa a les antiguitats.
Entre els principals objectes en destacaven el mobiliari antic, les pintures, tot tipus de vestits, màquines d’escriure i fins i tot els famosos elements Vintage. Des de Llobregat Serveis Firals han explicat que tots els productes es poden situar entre els segles XIII i XX.
L’entrada era d’un cost de 3€ dissabte i diumenge i d’1€ el divendres.
A més, aquells que ho van preferir, van poder descarregar-se un val de 2x1 al web www.tortosantic.com.
En la visita als expositors per part de les autoritats de la ciutat, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa modesta i s’espera que vingui molta gent de les Terres de l’Ebre”. A més, ha afirmat que aquest és un nou exemple de col·laboració públic-privada i ha fet notar que és l'única fira d'aquesta temàtica a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona.
Per la seva banda, el responsable de Llobregat Serveis Firals es tracta d'una fira de l'estil de "mercat ràpid d'antiguitats, amb molt arrelament a França” i que han apostat per Tortosa perquè era un lloc on no se’n feia cap i pels interessos de la zona, era un bon lloc.
Ha explicat que des de Llobregat Serveis Firals i Fira Tortosa “tenim la intenció de créixer de cara a l’any vinent i presentar una oferta superior” i que “esperem entre 3.000 i 4.000 assistents en aquesta primera edició”.
Ha dit també que TortosAntic presenta diversos objectius, entre les quals hi destaca “l’objectiu didàctic, el comercial o el d’aprendre com treballaven els avantpassats”.
Finalment, ha volgut encoratjar a la ciutadania de les nostres terres tot dient que “vinguin a veure la fira, perdin la por de preguntar i sobretot busquin el perquè de cada peça, és a dir, el seu valor antropològic”.
Pel que fa al tinent d’alcalde de promoció, Emili Lehmann, ha explicat que “han estat buscant una temàtica de fira que s’adaptés al territori” i que van decidir “ajornar-la en el seu moment perquè vam considerar que era millor que fos la primera fira del calendari firal de la ciutat”. Ha destacat també que “cal consolidar-la de cara l’any vinent”.
Finalment, s’ha dirigit als ciutadans de la ciutat per tal d’encoratjar-los a visitar la fira tot dient que “es tracta d’una fira nova, original, única perquè en 100km no n’hi ha cap d’igual i que, sobretot, desperta curiositat”.
El fet d’incorporar aquest nou certamen en el calendari firal de Fira Tortosa, implica l’oportunitat de poder ser un referent al nostre país i poder obrir-se al mercat de les antiguitats.
A més, des de l’Ajuntament de Tortosa es vol apostar per la consolidació de noves ofertes firals que promocionin la ciutat arreu del territori i ajudin a dinamitzar l’economia local i territorial.
“Tortosantic” s’ha pogut visitar al llarg dels dies 6, 7 i 8 de febrer al Pavelló Firal de Tortosa, on s’espera que, com en la resta de mostres de la ciutat, hagi acollit força visitants en la seva I edició i acabi de consolidar-se de cara a les properes edicions.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 9 de febrer de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada