dilluns, 11 de maig del 2015

"Pere Panisello, 27 anys transformant junts el poble de Jesús"








Pere Panisello s’acomiada del poble jesusenc en un emotiu acte a l’IE
Daniel Mangrané

Una àmplia representació dels jesusencs i jesusenques, juntament amb les principals autoritats de la ciutat de Tortosa i dels càrrecs de CDC Terres de l’Ebre, han volgut acompanyar a l’alcalde-president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello en el seu discurs de comiat, després d’haver anunciat el mateix dia del mes passat que no es tornava a presentar a l’alcaldia de Jesús.
Tot i que al llarg de la conferència s’han posat en valor totes les actuacions dutes a terme al poble de Jesús, Pere Panisello ha iniciat el seu discurs definint-se com a una persona “realista, optimista, inquieta i amb molta vocació” i explicant que “va ser Vicent Beguer qui em va proposar com a alcalde pedani”.
A partir d’aquest punt, Panisello ha volgut fer un extens repàs de tots aquells actes que es van anar duent a terme en els seus primers anys de mandat, juntament amb els diferents pactes de govern que el van recolzar.
Alguns dels més destacats són la creació dels consells de barri, la construcció de l’Eix de l’Ebre, la creació de l’informatiu jesusenc o l’emissió del programa “Dit i Fet” de TV3 des del poble de Jesús.
De la següent legislatura destacà la seva afiliació definitiva a CDC el 1992 i bones obres com la creació del Consell de participació ciutadana, la inauguració del Consell Escolar, l’Escola de Música, la creació de la llar d’infants de “l’Espurna” o la remodelació de la gespa del camp de futbol el 5 de gener del 2003, on hi va assistir Josep Maldonado.
Dels darrers anys va voler recordar la creació de la zona esportiva i el circuit saludable, la consolidació de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre que aquest any ha celebrat la seva XX edició o la IX Fira Literària Joan Cid i Mulet.
L’altra part de la conferència ha estat dedicada a reconèixer públicament la confiança i la feina de totes aquelles persones que han estat al seu costat al llarg d’aquest 27 anys d’experiència treballant per la gent del poble de Jesús.
Ha començat explicant que l’EMD de Jesús “s’ha centrat en el voluntarisme, la solidaritat i el treball en conjunt”, fet que va aconseguir que Jesús obtingués el reconeixement d’EMD el 93, tot i que no va ser fins que va entrar Ferran Bel a l’alcaldia de Tortosa, el 2007, que es van descentralitzar tots els serveis definitivament.
Va reconèixer la feina de tots els regidors i regidores que l’han acompanyat al llarg d’aquest temps i va donar un missatge al jesusencs i jesusenques dient que “la fita més important que tenim és dinamitzar al màxim la societat”.
D’altra banda, va voler agrair a CIU la confiança que li han dipositat en tot moment, ja fos com a alcalde-president de l’EMD, president del Consell Esportiu o responsable a la Diputació de Tarragona. Però el reconeixement més especial ha estat pels alcaldes de Tortosa Vicent Beguer, Marià Curto i Ferran Bel. Pel que fa a l’actual alcalde de Tortosa, va dir que “el municipi ha sortit molt ben beneficiat de la seva tasca”.
Des d’un punt de vista personal, Pere Panisello va recordar que “aquest és un comiat com a alcalde i regidor” tot recordant que “mai m’he considerat un polític, tot i que aquest és un món que enganxa molt perquè no hi ha res més atractiu que treballar per al teu poble”. Va explicar també que aquesta decisió la va prendre fa quatre anys perquè sinó, encara hauria continuat, però no ho va voler fer públic fins que hagués arribat el moment.
Explicà que cal “tenir motius per somiar el un país nou i diferent” i que “la política municipal m’ha dut experiències molt gratificants que fan que marxi satisfet i notant l’escalf de molta gent”.
Finalment, entrant en un àmbit més personal i familiar, digué que “he intentat ser un alcalde pròxim, l’alcalde de tots, sent aquest un bé comú que m’ha guiat sempre” i que també volia tenir un especial record per la seva família “que sempre he deixat en segon lloc i mai els he nombrat”.
Panisello, molt emocionat, explicà per primer cop públicament que havia tingut un bon exemple i recolzament des de casa i ho volia agrair als seus pares. Va dirigir-se especialment al seu pare, que no va poder-lo acompanyar en l’acte, reconeixent la seva feina de regidor i agraint-li tot el que havia fet.
Finalment, enmig d’una forta ovació per part del públic assistent, va voler demanar disculpes per si mai havia faltat a algú i va demanar l’assistència a l’escenari del seu successor, Víctor Ferrando, del qual va dir que “està molt ben preparat, sap treballar en equip, busca consens i m’ha reafirmat a deixar-ho perquè ha reunit un gran equip”.
L’alcaldable a l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, va dirigir-se a Pere dient que “només et puc dir gràcies per la dedicació, per tot el que he après i pel poble que ens has deixat” i que “agraeixo la llibertat que he tingut a l’hora de fer la llista”.
En relació a la llista que l’acompanyarà, explicà que la formen dues persones de l’anterior, dues d’independents i la resta són persones que han treballat pel poble des del darrere durant aquest anys”.
La llista està formada per:
-Víctor Ferrando (cap de llista).
-Susanna Gómez (continuïtat).
-Jordi Brull (continuïtat).
-Eva Marco.
-Josep Pere Puig (independent).
-Mònica Sales (independent).
-Dolors Queral (reconeixement).
-Pere Panisello (reconeixement).
-Cinta Calvet (suplent).
-José Sales (suplent).
-Javier Sol (suplent i reconeixement).
L’emotiva conferència de Pere Panisello, en reconeixement de tota la seva trajectòria política, personal i professional al capdavant de l’Ajuntament de Jesús al llarg d’aquests 27 anys, ha comptat amb l’assistència i el suport de bona part dels jesusencs i jesusenques.


Jesús, Terres de l’Ebre, 9 d’abril de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada