dimecres, 21 de setembre del 2016

Concert de "La Passió segons Sant Mateu"






L’Orquestra Simfònica del Vallès interpreta a Tortosa el concert de la seva gira de Setmana Santa

Aquest vespre, la Catedral de Santa Maria de Tortosa ha acollit el concert “La Passió segons Sant Mateu”, de l’Orquestra Simfònica del Vallès.
El concert, d’una durada de 135 minuts i un petit intermedi, arriba a la capital del Baix Ebre després d’haver passat ja per altres municipis catalans. Des de l’Orquestra Simfònica del Vallès s’ha organitzat una gira especial per Setmana Santa en la qual recorreran un total de nou municipis catalans: Mataró, Olot, Manresa, Tortosa, Tarragona, Terrassa, Barcelona, Cervera i Solsona.
Aquest concert, inspirat en l’obra de “La Passió de Sant Mateu” de Johann Sebastian Bach, pretén “apropar la música al públic i apropar les obres més significatives del repertori tradicional religiós a les ciutats del país”.
Segons el gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Òscar Lanuza, “la Gira de la Setmana Santa vol ser molt més que un esdeveniment musical”, ja que “ha de ser un referent d’articulació del territori, de les seves persones i dels seus agents a través de la cultura, que ens farà créixer com a persones, com a artistes i com a societat”.
El concert, també va comptar amb la participació del Cor Tyrichae de Tortosa, el Cor Ciutat de Tarragona, el Cor de Cambra Anton Bruckner i LaBinota Cor Infantil de Tortosa. A més, al llarg del repertori hi van intervenir la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano, Gemma Coma – Alabert, el tenor, Roger Padullés i el baríton, Xavier Mendoza.
Tot el repertori, però, es complementava dels diferents fragments de l’Evangeli recitats per dos narradors.
Així doncs, el concert de “La Passió segons Sant Mateu” va comptar amb una àmplia assistència, malgrat coincidir amb una jornada complicada per a la ciutat arran dels fets ocorreguts al voltant de l’accident de bus de Freginals.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 21 de març del 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada