dimecres, 5 d’octubre de 2016

Presentació del llibre: "Gerard Vergés, la Recerca Creativa"


L’obra pretén apropar la mirada d’un dels fotògrafs més singulars de Tortosa a la ciutadania

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha acollit la presentació del llibre fotogràfic “Gerard Vergés, la recerca creativa”, que recull tot un seguit d’imatges de Tortosa i de les Terres de l’Ebre de la mà d’un dels fotògrafs més singulars de la ciutat, Gerard Vergés. L’edició de l’obra ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de Laura Tienda i Albert Curto, responsables de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Aquest és el segon volum del que pretén ser una col·lecció que recopila totes les fotos dels principals fotògrafes de les Terres de l’Ebre.
Aquesta tarda s’ha dut a terme la inauguració del llibre per part del conseller de cultura del Consell Comarcal, Enric Roig, que ha destacat que “aquest volum ens apropa a descobrir la seva obra no només com a farmacèutic sinó també com a fotògraf, ja que ens mostra una visió diferent de Tortosa”.
Per la seva banda, l’editor de l’obra, Miquel Àngel Pradilla, ha volgut agrair la feina feta des de l’Arxiu Comarcal i ha explicat que “aquest és un projecte de promoció patrimonial del territori de cara a l’exterior”.
El director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, ha agraït que “el projecte tingui vessants culturals i de contingut tan divers” i ha explicat que “conté imatges rellevants des d’un punt de vista històric i social i, a més, vol ser una mena de reconeixement per dignificar la feina dels fotògrafs”. Pel que fa a Vergés, ha dit que “era una persona inquieta i avesada a la creació que va entendre la fotografia com una art i des del s. XX va participar en concursos fotogràfics”. Ha afegit que “Vergés va ser un personatge molt ben valorat per l’Institut Fotogràfic Català” i “va fer que “la fotografia de l’Ebre es conegués i s’exemplifiqués la manera de fer i ser d’aquí”.
Finalment, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, ha volgut remarcar que “des dels SS.TT. estem a prop d’allò que és d’importància per al conjunt del territori i ho fem per vocació i per fer-ne divulgació”. Ha referit que “darrerament s’estan fent publicacions molt acurades que serveixen per donar constància del territori i per apuntalar el futur com a país”. Fent referència al fotògraf Vergés, ha dit que “l’obra és un valor per a la família i ha recordat que “des de sempre l’art de la fotografia ha estat considerat com la visualització d’un instant de l’ull humà, però les fotografies de Vergés van molt més enllà d’això, ja que són un producte de moltíssima qualitat”.
El llibre, d’edició limitada, es podrà trobar a algunes llibreries de Tortosa i als punts de turisme de la ciutat. D’altra banda, properament es farà una exposició al mateix Arxiu Comarcal per tal de dignificar la figura del fotògraf ulldeconenc.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 de març de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada