dijous, 27 de febrer de 2014

Dia Internacional de la llengua materna

El passat divendres 21 de febrer es va celebrar una nova edició del Dia Internacional de la Llengua Materna.

En motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, es va fer un acte per commemorar la jornada i un homenatge a Manel Ollé.
La Sra. Montserrat Esteve, membre d’UNESCO Tortosa va voler recordar la importància de la lingüística i llegí el manifest de la UNESCO centrat en la importància de les llengües locals.
A continuació va intervenir el Sr. Camil Sampere, President del Consorci per la Normalització Lingüística que expressà que “el català és la nostra llengua i s’ha de defensar”. També va voler agrair “la tasca dels docents que cada dia ensenyen en català i treballen amb molta voluntat”.
El Sr. Ferran Bladé, delegat dels Serveis Territorials de Cultura va explicar que “aquestes jornades recorden la realitat de la complexitat del nostre país” i que estem “obligats a continuar lluitant i defensant la terra i la llengua”.
D’altra banda, el delegat d’Ensenyament de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, el Sr. Antoni Martí, va voler “agrair la feina a tots els que transmeten i ensenyen d’altres llengües” i va felicitar els organitzadors per incloure l’homenatge de Manel Ollé en aquest acte.
També va afegir que “quan una llengua no es parla, ni s’estudia, ni es valora, desapareix”.
La Sra. Rosa Cid, regidora d’ensenyament i universitats va dir que “la llengua és un signe d’identitat cultural”.
A continuació, membres del Consorci per la Normalització Lingüística van fer una lectura en diferents idiomes d’un fragment del llibre “Última Vinyeta” de Manel Ollé.
Sílvia Ampolla, acompanyada per les àvies de Vincles van interpretar la “Jota per a Manel” en motiu del seu homenatge.
Finalment, el Sr. Manel Ollé va explicar alguns dels moments emotius de la seva vida i va llegir un parell de poemes: “Belles paraules” i “La paraula”, de Desideri Lombarte i Marià Millàn Gómez, respectivament.
Finalment es va voler recordar que “la cultura només es pot administrar des de la generositat i el rigor”.


Redactat per: Irene López.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada