dilluns, 10 de febrer del 2014

Presentació de "La jueva de Tortosa"




El passat dimarts 4 de febrer es va presentar la nova iniciativa turística “La jueva de Tortosa” per donar a conèixer el call de la nostra ciutat.

La proposta s’estrenà oficialment, a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR).
Aquest projecte va sorgir de la mà d’una empresa privada, que va rebre el suport de l’Ajuntament de Tortosa, que forma part de la “Red de juderías-caminos de Sefarad”.
És una iniciativa que vol donar a conèixer els estrets carrers que constituïen l’antiga aljama tortosina i que acullen els edificis més significatius d’aquella època als turistes i a la població de diferents edats.
El recorregut, representat a base del cant i de la interpretació, ens descobreix tots els racons del call i ens transmet la seva essència.
L’organitzadora d’aquest projecte, Pili Cugat, va dur a terme la seva presentació als mitjans de comunicació juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el regidor de Turisme, Alfredo Ferré, entre d’altres autoritats.
Cugat explicà que aquest “exemple clar de la promoció publico privada ens vol donar a conèixer la ciutat a través d’un recorregut basat en el cant i també el diàleg”. Va dir que ella estava “acostumada a fer visites pel call i com que li agrada molt el cant, a través d’aquí es podrà transmetre l’essència de la jueria i Blanca transmet els sentiments del call parlant de la seva joventut i infantesa”.
També va voler agrair a l’Ajuntament “la seva col·laboració i la molt bona acollida del projecte des del principi”.
L’itinerari s’inicia a la Plaça de la Immaculada, on, cantant una cançó sefardita, apareix Blanca, la jueva que va viure al call i que mitjançant els records, les cançons sefardites i les experiències viscudes durant una època de la seva vida, ens apropa en aquest barri emblemàtic de la Tortosa que vol tornar a veure i recordar la seva llar i altres edificis, com el Portal dels Jueus, on s’acomiada de la ciutat i el barri que l’ha vist créixer, i on es finalitza el recorregut.
Les visites es faran un cap de setmana al mes i l’objectiu principal és atreure al públic local, el turisme cultural i les famílies amb nens. El preu de la visita són 3€ i els tiquets s’aconsegueixen a la botiga de Conficon, es recomana que es comprin amb antelació. L’itinerari, que té una durada d’aproximadament 45 minuts o una hora, tindrà l’opció de la visita nocturna durant la Setmana Santa, i a partir de les 20:30h.
La iniciativa també oferirà uns pacs turístics per promocionar el territori i que s’instauraran en alguns establiments hotelers i restaurants, on es podrà fer una degustació de la cuina sefardita.

Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada