dimarts, 22 de juliol del 2014

Lo Carrilet torna a sortir de Tortosa







El Carrilet tornar a fer el seu trajecte habitual per poder ser restaurat

Després d’estar 46 anys estacionat al parc municipal, la locomotora de “Lo Carrilet” torna a emprendre el seu recorregut habitual per tal de ser restaurat als tallers de Deltebre.
Pels voltants del mes de novembre s’espera que el Carrilet torni cap a Tortosa, on se l’espera amb molta il·lusió i amb ganes de fer-li una benvinguda ben merescuda.
Per donar-li aquest adéu, s’ha organitzat un acte que ha comptat amb la presència de la primera tinent d’alcalde, Meritxell Roigé, del president de l’associació d’Amics del Carrilet i del grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.
El president de l’associació Amics del Carrilet del Delta de l’Ebre, Joaquim Sàlvia, ha volgut agrair la col·laboració de Quico el Cèlio en l’acte i ha explicat que “es restaurarà parcialment en uns tallers de Deltebre” i que “s’haurà d’avaluar el seu estat i evitar que es deteriori més”. També ha dit que l’objectiu de l’associació seria “recuperar tota la línia algun any, ja que el motor ja està restaurat”. Va afegir que “l’any vinent farà 125 anys” i que “cal conservar aquesta relíquia ferroviària”.
Abans que la grua comencés a enlairar el Carrilet, el grup de les Terres de l’Ebre, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, van interpretar la cançó “Lo Carrilet” amb més il·lusió que mai i amb l’acompanyament de tots els assistents.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 19 de juliol de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada