dilluns, 21 de juliol del 2014

Presentació de la cervesa artesana i del vi de la Festa del Renaixement




La Festa del Renaixement comptarà amb una cervesa artesana i un vi jove propis

S’ha presentat a Tortosa la cervesa artesana “La Captiva de Despuig” i el vi jove de la Terra Alta “Lo Turmentat Batiste Ciscar”, els nous productes de la Festa del Renaixement, sorgits de la mà d’una iniciativa privada de dos tortosins.
La presentació, que s’ha dut a terme al Portal del Romeu, ha comptat amb la presència del regidor de Festes, Domingo Tomàs que ha explicat que els productes “tenen un segell propi de la festa” i que “els noms tenen una història justificada dels orígens de la ciutat”. El regidor també ha volgut donar les gràcies especialment als representants de “Tanins Vinoteca”, “Lo Gambusí” i “Platigot”.
L’empresari de “Tanins Vinoteca”, Jordi Garcia ha parlat del vi, “el producte de proximitat de la festa”.
Ha explicat que es tracta “d’un vi representatiu de la DO de la Terra Alta amb un cupatge de garnatxa negra, samsó i sirah” i que “pretén enllaçar el segle XVI amb l’actualitat”.
El nom del vi sorgeix d’un fragment dels protocols notarials de la ciutat, en el qual explica que “Lo Turmentat Batiste Ciscar” era un mariner italià que va ser acusat d’un robatori i d’intent d’assassinat el 1509. Va ser una persona que va haver de sofrir totes les tortures que es feien a la ciutat, però malgrat tot, va aconseguir superar-les totes i després de sempre haver defensat la seva innocència va ser alliberat, fet força inusual en aquesta època.
Aquest producte també es caracteritza per la icona de la seva etiqueta, un fragment d’un quadre de l’artista tortosí Jordi Sastre Vinyes.
L’empresari de “Lo Gambusí”, Ferran Faiges ha parlat de la cervesa artesana de la festa, “La Captiva de Despuig”.
Ha explicat que “es tracta d’una cervesa artesana elaborada amb fruites tropicals” i que vol ser “refrescant i aromàtica”.
El seu nom també es remunta als protocols notarials de la ciutat, en el qual explica la història de la Caterina del Perelló, que va ser capturada pels sarraïns el 1546. Caterina va ser alliberada per Cristòfol Despuig, que va pagar el seu rescat i ella va comprar la llibertat per 100 ducats d’or.
L’etiqueta de la cervesa artesana vol simbolitzar-la amb la ciutat de Tortosa i per això conté la torre de l’escut de la ciutat.
Les dues històries que han donat nom als nous productes de la Festa s’ha encarregat de buscar-les, Albert Curto, el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.
En total s’ha fet una edició de 3.000 ampolles de cervesa i de 1.000 ampolles de vi.
La cerves es vendrà a 2,50€ i el vi a 6,80€ i es podran trobar a les diferents tavernes de la Ruta de la Saboga.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de juliol de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada