dimecres, 10 de setembre del 2014

L'ANC enlaira l'estelada tortosina





Tortosa disposa d’una gran estelada a la seva entrada principal

L’ANC-Tortosa per la Independència va hissar una gran estelada a l’entrada del municipi tortosí.
Centenars de persones van assistir a l’acte, que va tenir lloc a la plaça del Bimil·lenari.
L’acte, que es va celebrar en el marc de les Festes de la Cinta, disposà d’un ambient festiu i reivindicatiu, tot defensant la lluita del territori dintre del procés d’autodeterminació del poble català.
El coordinador de l’ANC-Tortosa per la Independència, Manel Casadó va voler deixar clar que “es tracta d’un acte gestionat amb el nostres recursos i celebrat en un terreny privat”.
Per la seva banda, el ceramista Joan Panisello explicà que “tenim una oportunitat històrica que no l’hem de deixar perdre” i que “dijous vinent ens esperen a Barcelona amb molta companyia”.
També va dir que “hem de ser afectuosos i amables amb els nostres veïns”, ja que “sempre hem estat exemplars i ho seguirem sent”.
Finalment, un dels membres del Secretariat Nacional de l’ANC, Manel Alves, explicà que “el primer Pla Hidrològic va ser una agressió que ens va posar en guàrdia” i que “s’han de posar les Terres de l’Ebre allà on es mereixen”.
Alves va recordar que “cal forçar la celebració de la consulta” i que “més de 10.000 ebrencs i ebrenques s’han inscrit a la “V” de l’11 de setembre”.
També ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania per tal que participi en l’esdeveniment del proper 11 de setembre, tot dient que “vol ser la manifestació més gran que mai s’ha fet” i que “tota la premsa internacional estarà pendent d’aquell dia”. Ha remarcat que aquesta fita només s’aconseguirà amb “fermesa, seny, determinació i coratge”.
Per acabar, va informar que recentment han rebut algun atac parcial a la base de dades de l’ANC per part d’alguna associació d’ultra dreta i va voler felicitar L’ANC-Tortosa per la Independència per la seva feina.
Sota el Cant de la Senyera, els tortosins van donar la benvinguda a la gran estelada que onejarà a l’entrada de la ciutat.
L’acte també va comptar amb l’actuació d’alguns dels membres del grup Saragatona, la venda de marxandatge i una baldanada popular.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 5 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada