dijous, 4 de setembre del 2014

Proclamació de la Reina i la Reina infantil de la Cinta 2014








El pregó posa en valor les tradicions i la cultura popular de la ciutat

Tortosa dóna el tret de sortida a les seves festes majors de la Cinta 2014 amb el tradicional acte de proclamació de la Reina i la Reina infantil.
Més de 100 pubilles i pubilletes han passat per l’escenari del Parc Municipal en el dia de la seva presentació i representaran a la seva ciutat durant aquests cinc dies de la festa.
Les pubilles i pubilletes sortints van imposar les bandes i les insígnies de l’ordre de l’aixa a les pubilles i pubilletes de la Cinta 2014.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va ser l’encarregat de posar la banda i la insígnia a la Reina de festes, Júlia Audí i a la Reina infantil, Àngela Calduch.
L’acte també va comptar amb l’actuació de l’Orfeó Tortosí, la Banda Municipal de Música de Tortosa, la Colla gegantera de Tortosa i els alumnes del grup de guitarra de l’Escola Municipal de Música de Tortosa amb el cantador de jotes, Joseret.
El regidor de festes, Domingo Tomàs, va voler agrair a la pregonera la seva participació en l’acte.
També va fer referència “al modest homenatge que s’ha volgut fer a Lo Canalero des de les festes” i va destacar “l’àlgida celebració de la nostra festa major”.
Tomàs també va animar a la ciutadania a assistir al monumental castell de focs d’artifici i a la espectacular tronada de fi de festa.
Destacà també l’actuació estel·lar de les fetes, amb “Els Manel, el grup preferit de l’entrenador Guardiola”.
Finalment va agrair “la confiança de l’alcalde i de tota la comissió de festes que ha estat treballant des del grup”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair especialment la feina feta al llarg de l’any a les pubilles i pubilletes sortints i va voler agrair la participació de l’acte a la Banda Municipal de Música de Tortosa, a l’Orfeó Tortosí, a la Colla Gegantera i a Joseret.
Bel va desitjar “unes molt bones festes a tots i especialment a les pubilles i pubilletes” i  explicà que “ha estat un honor ser alcalde durant aquests 8 anys” i va agrair “la col·laboració que he tingut com alcalde durant aquests anys”.
Va fer referència a les entitats de la ciutat tot dient que “ hi ha més de 60 entitats que representen el teixit associatiu de la ciutat de Tortosa” i va donar les gràcies a tothom “per haver col·laborat en fer una Tortosa millor entre tots”.
D’altra banda, va voler recorda que “fa vuit festes de la Cinta vam decidir que el pregó de les festes el fes algú que coneix la ciutat i la festa” i que aquest any han escollit a Cinta Adell “que porta més de 30 anys treballant a les Festes de la Cinta”. Ha explicat que ella “personifica molt bé el treball de totes les persones anònimes que treballen des dels diferents àmbits” i que “segur que seran centenars de xiquetes i dones les que avui recordaran les seves Festes de la Cinta”.
La pregonera de les Festes de la Cinta 2014, Cinta Adell, es mostrà molt emocionada de ser pregonera i així ho va fer palès quan digué que “significa per a mi el reconeixement d'una tasca silenciosa, potser subterrània, però feta amb tot l'amor i la dedicació any rere any, vestint a tantes i tantes xiquetes tortosines que es converteixen, per uns dies, en les protagonistes absolutes de les nostres festes majors”.
Adell va donar les gràcies a l’Ajuntament de Tortosa, i especialment al seu alcalde, Ferran Bel i el regidor de festes, Domingo Tomàs per la seva elecció tot dient que “m’han donat la oportunitat de poder-me dirigir a la meva ciutat, a la meva gent, i deixar que aquest sentiment, barreja de por, inquietud, excitació, alegria i humilitat, m'envaeixi”.
També explicà que amb el Grup Tortosí de Danses Folklòriques va aprendre “el que avui poso en pràctica vestint a les nostres pubilles i pubilletes” i que dins de la seva trajectòria folklòrica se sent molt orgullosa del seu casament, ja que va ser “cent per cent típic tortosí”.
Va voler tenir un sentit reconeixement per a la Comissió de Festes que, segons paraules de la pregonera, també és coneguda com a “Comissió de Festes i jolgorios varios” dient que “la nostra tasca és del més diversa” i que “són moltes les hores que robem a la companyia de les nostres famílies, dels nostres amics... No obstant, ens sentim i ens sentirem sempre orgullosos i orgulloses de pertànyer a la gran família de les Festes, ja que així és com ens sentim les persones que integrem la Comissió de Festes: com una gran i autèntica família”.
Finalment, va dirigir-se a les pubilles i pubilletes entrants i sortints desitjant-los-hi una molt bona festa major i dient que “és una gran responsabilitat” i que “tampoc oblideu xalar i gaudir de tot el que representen les Festes Majors”.
En acabar el tradicional pregó, com ja és habitual, la Banda Municipal de Música de Tortosa i l’Orfeó Tortosí van interpretar el pasdoble de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 d’agost del 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada