diumenge, 12 d’octubre del 2014

L'Ajuntament de Tortosa adquireix una nova escultura de Querol







Mestiza, és el nom de l’obra de Querol que l’Ajuntament de Tortosa ha adquirit en una subhasta d’art

El Museu de Tortosa amplia el seu fons amb l’adquisició de la peça “Mestiza”, de l’escultor tortosí Agustí Querol (Tortosa, 1860 – Madrid, 1909). L’escultura va ser adquirida en una important casa de subhastes de Madrid per part de l’Ajuntament de Tortosa.
Es tracta d’un bust de dona esculpit en marbre i que presenta la firma d’Agustí Querol a la seva base i la inscripció “Roma” que fa pensar que l’obra va ser realitzada durant l’estada de l’autor a Roma.
També s’hi troba la inscripció “Mestiza”, títol de l’obra, que significa tristesa en italià.
La presentació de la peça ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de cultura, Joaquim del Pino, la directora del Museu de Tortosa, Mª José Bel i l’especialista en compra i venta d’art, Ramon Caubet.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que “l’adquisició d’aquesta obra ha estat una oportunitat” i que el cost total de l’obra ha estat de 4.000€. També ha dit que ha estat restaurada per part dels Serveis de l’Ajuntament de Tortosa.
Per la seva banda, el regidor de cultura, Joaquim del Pino ha explicat que “aquesta escultura se sumarà a les altres set que ja té el Museu” i que “és una peça molt valuosa”.
La nova escultura “Mestiza” es podrà visitar a la 1ª planta de l’Ajuntament de Tortosa durant uns vuit mesos aproximadament fins que es traslladi al Museu de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 7 d’octubre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada