diumenge, 5 d’octubre del 2014

Presentació de la guia de Tortosa "La petjada de la història"






Una nova eina per conèixer la història de la ciutat de Tortosa

Tortosa ja disposa d’una nova guia històrica i turística que permetrà donar-la a conèixer a tots els visitants, així com també als mateixos ciutadans.
L’obra, escrita per l’historiador Joan-Hilari Muñoz i amb fotografies de Mariano Cebolla, ha estat presentada aquesta tarda a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa.
L’acte ha comptat amb la presència de les autoritats de la ciutat i d’historiadors, entre d’altres.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que “aquesta obra ens feia falta en la història de la ciutat” i que ha estat recolzada per l’Ajuntament de Tortosa i pel Pla de Foment Turístic.
També ha dit que “és molt útil per a molts tortosins i tortosines per conèixer millor casa nostra” i que també és un bon regal per fer.
A més, ha volgut deixar clar que “l’objectiu era fer una guia monumental molt assequible, que no caduqui i pensada en una projecció a l’exterior”.
Joan-Hilari Muñoz, autor de l’obra, explicà que la nova guia de Tortosa “està centrada en el patrimoni urbà visitable i admirable de la ciutat” i que “compta amb una introducció dels orígens i moments de la ciutat”.
També ha explicat que la guia té diferents capítols, entre els quals destaquen les edificacions defensives del nucli urbà; les muralles, el castell i fortificacions; els edificis modernistes o la Catedral de Santa Maria de Tortosa.
A més, la guia compta d’uns capítols complementaris sobre el Museu de Tortosa, l’Exposició permanent de la Catedral o el Centre d’Interpretació del Renaixement, entre d’altres, i d’un plànol final de la ciutat.
L’autor s’ha referit a la portada del llibre, amb el pont roig de la Via Verda i el Mercat de fons, tot dient que “vam pensar amb la intervenció més intel·ligent de la ciutat, el pont del tren i de l’importantíssim Mercat Municipal, com a portada del llibre”.
La nova guia de la ciutat de Tortosa, ja està a l’abast dels ciutadans i dels visitants amb l’objectiu de donar a conèixer el ric i important patrimoni cultural de Tortosa.
La guia, que ha estat traduïda a l’anglès i al castellà, es podrà aconseguir a les llibreries de la zona, així com també a les principals llibreries de referència del país i de l’Estat espanyol.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 25 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada