dimecres, 1 d’octubre del 2014

XV Jornada Europea de la Cultura Jueva






Tortosa se suma als actes de celebració de la XV Jornada Europea de la Cultura Jueva

Un any més la ciutat de Tortosa participa en una nova edició de la Jornada Europea de la Cultura Jueva que té com a objectiu posar en valor el llegat patrimonial, històric i cultural que els jueus van deixar en aquestes terres.
Les jornades són celebrades a més de trenta països del continent europeu i compten amb diferents actes, des d’exposicions fins a concerts.
Aquest any la ciutat ha comptat amb una novetat, el concert de cants sefardites “El sentiment d’un poble”, a càrrec de la Jueva de Tortosa.
El concert va incorporar noves cançons, a banda de les ja conegudes de la visita al call amb la Jueva, i va tenir lloc a la plaça Menahem Ben Saruq.
El mateix dia també es va fer el tradicional ball de gegants jueus, Caxixa i Bonjuhà, que després van desfilar pels carrers de la ciutat.
Durant les jornades també es va fer una visita comentada a les peces del llegat jueu de Tortosa, com és el cas del plat decorat amb manganès, la carta del rei Ferran II als procuradors de la ciutat en la qual notifica l’expulsió dels jueus o el fragment de la làmpada ritual jueva, entre d’altres.
Al llarg de la visita també es va parlar de la làpida trilingüe, una estela funerària escrita en hebreu, llatí i grec del segle VI i que, actualment forma part de l’Exposició Permanent de la Catedral de Santa Maria de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 14 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada