divendres, 13 de novembre del 2015

IV Trobada Internacional de motocicletes de policia i vehicles d’emergència de Tortosa






El Pavelló Firal de Tortosa acull les diferents activitats i tallers de la trobada

La IV trobada internacional de motocicletes de policia i vehicles d’emergència de Tortosa va tenir lloc al Pavelló Firal de Remolins.
Des de primera hora del matí les diferents forces de seguretat convidades d’arreu de l’Estat espanyol van anar arribant al seu lloc de concentració. No obstant però, no va ser fins a les 11:00h que les diferents unitats de policia motoritzades van donar el tret de sortida d’aquesta IV trobada que va circular pels principals carrers de la ciutat.
El Pavelló Firal va acollir del matí fins les 18:00h de la tarda tot un seguit d’activitats i tallers com és el cas dels tallers de reanimació càrdio – pulmonar, per part de les Ambulàncies del Pirineu andorrà, el taller de la Unitat Canina de la Policia Local, l’exposició del material dels Mossos d’Esquadra, el taller de tècniques d’excarceració a l’interior d’un vehicle, per part dels Bombers de Tortosa, el circuit de bicicletes i patins i la mostra de tota la flota de vehicles policials.
La jornada, va estar organitzada per part de la unitat de la Policia Local de Tortosa, l’Ajuntament de Tortosa i va comptar amb la col·laboració de l’IPA (International Police Association) de la província de Tarragona.
L’acte va finalitzar amb el lliurament de les plaques commemoratives de la trobada per part de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Seguretat, Alfredo Ferré.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair l’assistència a l’acte de la unitat d’ambulàncies d’Andorra o la Policia Local de Tortosa, entre d’altres. Va destacar principalment que “no només és important fer la feina sinó també ser conscient amb la ciutadania” i que “sovint es critiquen els cossos de seguretat de l’Estat però fan una tasca molt important de prevenció i reacció”.
Un dels organitzadors de la trobada, el caporal de la Policia Local de Tortosa, A. Artimaña, va explicar que “la idea de fer aquestes jornades va sorgir al 2010 amb la intenció de donar a conèixer la tasca i els vehicles de la Policia” i que “valorem molt positivament la jornada i la participació de la gent”. Artimaña ha afegit que “aquest any han participat un total de 15 cossos d’emergències diferents, entre ells, l’helicòpter de salvament marítim” i que “esperem eixamplar-ho d’aquí un parell d’anys”.
El plat fort de la jornada però, va ser l’arribada de l’Helicòpter de Salvament Marítim de Tarragona al bell mig de la zona pavimentada de l’entrada del Pavelló Firal de Remolins.
Un cop va aterrar l’helicòpter, els més petits van poder pujar-hi i conèixer com són en el seu interior i quins són els instruments necessaris per dur a terme els primers auxilis.
Al mateix temps vam poder parlar amb el pilot de l’Helicòpter de Salvament Marítim de Tarragona, Carlos González, que va destacar que “la Policia Local es va posar en contacte amb el cap de Salvament de Tarragona, Iñigo L. per col·laborar amb els helicòpters a la jornada”.
Va explicar que “la patrulla de Salvament Marítim es dedica a efectuar rescats al mar i atendre les emergències de les embarcacions des del sud del Delta fins a la frontera amb França” i que “gràcies als sensors de l’helicòpter poden buscar a la gent perduda al mar i, un cop trobada, una guia amb eixos de coordenades els permet localitzar i després se’ls atén amb l’equip mèdic que duen a bord fins arribar a l’hospital més pròxim”.
Finalment, va destacar que “durant un mes s’atenen entre 6 i 10 emergències que sempre s’han d’efectuar entre els 15 i 30m de l’aigua” i va mostrar-se molt agraït als cossos policials tortosins “per la seva atenció i pel fet positiu de donar a conèixer els serveis que tenen els ciutadans a la seva disposició i puguin fer tot tipus de tallers”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 19 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada