divendres, 6 de novembre del 2015

Presentació del llibre “Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)”, de Josep Sánchez – Cervelló





La URV acull la presentació d’un nou llibre de l’historiador, Josep Sánchez – Cervelló

Aquesta tarda, la URV ha acollit la presentació del llibre “Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)”, de l’historiador, Josep Sánchez – Cervelló.
L’acte ha comptat amb la presència de la directora de l’Antena Cultural de la URV, Núria Gil i l’historiador ebrenc, Roc Salvadó, que ha destacat que “presentar aquest llibre és un plaer” i ha explicat que “ens parla d’un fenomen històric omnipresent i d’una guerra llarguíssima que marca l’inici de la contemporaneïtat a la Península”. Ha afegit també que “la introducció del llibre destaca la singularitat ebrenca” i ha fet referència a la clara estima de Josep Sánchez – Cervelló pel territori de les Terres de l’Ebre dient que “dóna nom a les nostres terres i ens reafirma i ens dóna contingut”.
Per la seva banda, l’autor de l’obra, Josep Sánchez – Cervelló, va explicar que el llibre va sorgir arran del seu interès per “treballar el carlisme a les Terres de l’Ebre i de l’encàrrec de l’Ajuntament de Flix en escriure els cartells del Castell de Flix”.
A més, va explicar que “la història s’ha de mirar des de dues perspectives; la narrativa i la col·lectiva” i que “el llibre engloba 125 anys d’història”. Va mostrar-se convençut en el fet que “cal escriure sobre el nostre territori” i que “està clar que totes les ideologies volen un estat dèbil”.
Finalment, va mostrar-se agraït pels seus lectors, dient que “no hi ha res més plaent per algú que escriu que trobar-se com a lectors els seus conciutadans”.
En acabar l’acte, l’autor va signar llibres a tots els assistents.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 17 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada