dimecres, 9 de març del 2016

Agustí Agramunt, guardonat amb el XVI Premi Ciutat de Tortosa






“L’arribada del ferrocarril a Tortosa. Història d’una maniobra política”, aquest és el títol de l’estudi guanyador

L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa ha acollit l’acte del lliurament del XVI Premi Ciutat de Tortosa. El premi, de temàtica històrica de les Terres de l’Ebre, està patrocinat per la fundació Cinca i Piqué i la fundació Duran Martí i compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa.
El president de la fundació Cinca i Piqué, Vicent Lluesma, ha dit que “el premi ha de continuar mantenint-se durant 35 anys més a la ciutat perquè així es podran continuar premiant obres i garantint la seva trajectòria”. Per la seva banda, el president de la fundació Duran Martí, Ramon Miravall, ha explicat que “es tracta d’un premi que sempre ha estat una necessitat sociocultural” i que “pretén estudiar tot allò que s’ha analitzat en els últims temps”.
Durant l’acte s’ha dut a terme la conferència “L’Ebre com a espai ideal”, a càrrec de l’escriptor, Emili Rosales, i s’ha fet la lectura de l’acta del jurat, a càrrec del portaveu, Josep Bayerri.
El guanyador de la 16ª edició ha estat Agustí Agramunt, doctor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, que ha realitzat un estudi sobre l’arribada del Ferrocarril a Tortosa, on explica el pas que va fer la ciutat cap a la modernització del s. XIX i exposa les visions de tot allò que som i podem arribar a ser com a ciutat. L’obra guanyadora serà publicada durant aquest any per part de l’Ajuntament de Tortosa i d’Onada Edicions.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la total predisposició i col·laboració de les fundacions públic-privades i ha recordat que aquestes “sempre fan coses molt interessants per a la ciutat”.
Ha explicat que “antigament es lliurava aquest premi en un magnífic sopar al Parador de Tortosa i que, de manera més modesta, han volgut recuperar el Premi amb la vocació de continuar-lo i cofinançant-lo des de les fundacions privades.
Bel, ha destacat que “es tracta d’un treball molt interessant sobre l’arribada del ferrocarril a la ciutat i totes les millores que va comportar en la vida dels tortosins” i ha informat que “el premi serà de caràcter bianual”.
Per finalitzar l’acte, s’han interpretat un parell de cançons del repertori tradicional de la Banda Municipal de Música de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 16 d’octubre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada