dijous, 24 de març del 2016

Visita guiada a la Catedral de Tortosa durant la jornada Dertosa Sacra



El Cadirat del Cor de la Catedral, la peça més destacada de la jornada

Des de Dertosa Sacra s'ha organitzat una completa jornada per endinsar-se en el patrimoni tortosí a l'Exposició permanent de la Catedral de Santa Maria de Tortosa. De la mà de l'historiador, Hilari Muñoz, hem pogut descobrir el valuós Cadirat del Cor de la Catedral, d'època renaixentista (s. XVI), que ha estat escollit com a Obra Mestra per part de l'organització del Dertosa Sacra.
A banda de l'Exposició permanent, la visita també ha permès acostar-nos a les capelles de la Catedral i descobrir el que s'amaga en el seu claustre.
Algunes de les peces visitades han estat: la capella del baptisteri, l'estrella original del retaule de la Mare de Déu de l'Estrella, els reliquiaris de les Santes Mínimes, la imatge processional de la Mare de Déu de la Cinta, les columnes de l'antiga sala canonical o la sala de les peces de reserva i magatzem de la Catedral, on s'hi troben les restes de l'antic orgue de la Catedral, el fals retaule de la capella de la Cinta o la làpida amb inscripcions llatines del s. XVII, feta amb Jaspi de la Cinta.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 24 d'octubre del 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada