dissabte, 5 de març del 2016

Reconeixement institucional amb motiu dels 75 anys de l'afusellament del President Companys





L’Ajuntament de Tortosa dedica un espai públic al President Companys per tal de retre-li homenatge

Aquesta tarda l’Ajuntament de Tortosa ha organitzat un ple de caràcter extraordinari en el qual s’ha aprovat el nomenament de Parc del President Lluís Companys a l’espai situat entre el C/Migdia i València, del barri de Ferreries.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que aquest acte “de caràcter urgent pretén posar en valor la figura del President Companys, el qual va ser afusellat per les tropes franquistes fa 75 anys” i que “amb aquest acte fem una restitució històrica al President Companys, posant el seu nom en un espai públic, de la mateixa manera que ho vam fer l’any passat amb el reconeixement a l’alcalde Josep Rodríguez”. Ha afegit que “tant en un cas com en l’altre pretenem restituir la memòria dels dos representats públics que, fins ara, a la ciutat de Tortosa no s’havia fet”. També s’ha referit a la pena de mort dient que aquest acte “també reivindica l’abolició de la pena de mort als països democràtics del món i ho volem expressar-ho humilment des de Tortosa”.
El portaveu republicà, Josep Monclús, ha reivindicat que “ cal instar al govern perquè dugui a terme l’anul·lació de la sentència i poder recuperar el seu honor” i que “amb el nomenament d’avui, Tortosa finalment comptarà amb un espai públic dedicat a l’únic cap de govern europeu escollit democràticament que va morir executat pel franquisme”.
La moció del ple va prosperar amb els vots favorables de totes les formacions polítiques i l’abstenció del PP.
A continuació, el consistori es desplaçà fins al nou Parc del President Lluís Companys per tal d’inaugurar la placa commemorativa i retre-li un sentit homenatge.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair l’aprovació de la moció de la sessió plenària i va dir que “aquest és un reconeixement just perquè el President Companys va ser assassinat per defensar el seu poble, que el va elegir democràticament”. Va afegir que “a Tortosa hi ha moltes coses pendents i, aquesta, n’era una d’elles” i que “a partir d’ara, es té la voluntat de recordar la figura de Companys amb un reconeixement institucional i una ofrena floral cada 15 d’octubre”.
A continuació es va fer l’ofrena floral per part dels membres del consistori i de les formacions polítiques adherides a la moció i es va interpretar El Cant dels Ocells.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 15 d’octubre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada