dilluns, 7 d’agost del 2017

L'Institut Joaquim Bau guanya el premi del IX Concurs de Treballs de Recerca de l'EMD de Jesús



Les alumnes Irene López i Sílvia Turón guardonades amb el Primer Premi i el Primer Accèssit de la IX edició del Concurs de Treballs de Recerca de Jesús, respectivament

Aquest dissabte, en el marc de la X edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet, s’ha dut a terme l’entrega dels Premis del IX Concurs de Treballs de Recerca en l’àmbit literari i de l’exili, de l’EMD de Jesús.
El Premi està adreçat als estudiants de 2n de Batxillerat dels Centres educatius de Secundària dels municipis de Tortosa i de Roquetes i té com a objectiu promoure la cultura, la història i la literatura més enllà de la comarca. Per aquest motiu, en cadascuna de les edicions, a banda d’un premi amb metàl·lic valorat amb 200€, el guanyador comptarà amb la publicació del seu treball en un llibre de petit format promocionat per diferents institucions del territori de cara a l’any vinent.
El jurat d’aquesta edició, format per professors de Llengua i Literatura catalanes dels diferents centres participants, va decidir per unanimitat que el primer premi fos per al treball de recerca “Tortosa, un patrimoni per descobrir”, de l’alumna de l’Institut Joaquim Bau, Irene López i Favà. El treball guardonat té com a objectiu posar de manifest el grau de desconeixença que se’n té del patrimoni tortosí a través d’una detallada anàlisi de disset elements patrimonials rellevants de la ciutat de Tortosa, una ciutat –segons ha explicat la seva autora- de la qual n’hauríem d’estar orgullosos tots els tortosins.
Destacar també que el jurat ha concedit dos accèssits. El primer accèssit també se l’ha endut l’Institut Joaquim Bau pel treball “L’oli d’oliva al Baix Ebre: de l’arbre a la taula”, de l’alumna Sílvia Turón Nos. Un treball que pretén posar en valor l’herència de l’oli tan arrelada en aquestes terres a través de la seva indústria, del seu procés d’elaboració i de la veu de l’experiència dels més savis.
D’altra banda, el segon dels accèssits ha estat per a l’Institut de Roquetes, per un treball que parlava sobre el teatre.


Jesús (Tortosa), 16 d’abril del 2016



Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada