divendres, 11 d’agost del 2017

Valoració de la 72ª edició de l'Expoebre - Ebreambient 2016





L’Expoebre tanca les seves portes amb satisfacció pels canvis introduïts i defensant el model multisectorial de la fira

Aquesta tarda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del President de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha aprofitat la cloenda de la 72ª edició de l’Expoebre - Ebreambient 2016, per fer-ne la valoració. En aquest sentit, ha valorat molt positivament “els canvis introduïts en aquesta edició, com el subtítol de Fira de la primavera”, tot destacant que “l’Expoebre tanca les seves portes amb una afluència de públic similar a la de les passades edicions, malgrat que la d’enguany hagi estat més curta en ser l’1 de maig, diumenge”. Bel, també ha volgut reconèixer “el caràcter i la fortalesa dels joves i emprenedors que han guanyat els premis a millor producte i estand”.
Per la seva banda, el president de Fira Tortosa i tinent d’alcalde de l’àrea de promoció econòmica de la ciutat i de fires, Emili Lehmann, ha fet una valoració molt positiva “dels canvis que s’han fet en la present edició, amb la creació de tot un programa d’activitats d’oci en paral·lel a l’oferta expositiva de la fira”.
En aquest sentit, ha defensat “aquesta aposta de futur mantenint el model multisectorial de la fira” i ha dit que “cal seguir esforçant-nos per establir una aposta convincent de cara al turisme i a la consolidació d’espais com el de l’artesania, l’emprenedoria i el medi ambient.
Lehmann ha felicitat els emprenedors tot recordant que “molts dels expositors han participat en programes de formació i acompanyament empresarial que ofereix l’àrea de promoció de l’Ajuntament de Tortosa”.
Finalment, ha destacat que “l’afluència de la fira ha estat l’esperada, amb un total de 10.000 visitants en les hores de màxima afluència” i que “la mostra, que ha comptat amb 170 expositors, surt reforçada en el sector de l’automoció, ja que aquest any ha guanyat més espai després de la recuperació progressiva del sector”.
La darrera tarda de l’Expoebre ha acollit el lliurament dels premis del 34è Concurs de Novetats de Productes i Estands. El Premi Ebreambient 2016 ha estat per Calderes i Cremadors d’estella forestal Biomassa de l’Ebre. Mentre que l’accèssit ha estat per l’Observatori de l’Ebre, pels seus 20 anys a l’Antàrtida. En la categoria de millor producte o servei, el premi se l’ha endut Ebredrone, pels seus serveis agrícoles, industrials i audiovisuals amb imatges des de drones. L’accèssit han anat a parar a la Gubiana dels Ports, amb el producte “tours agrícoles, productius i gastronòmics”.
Per últim, el Premi al Millor Estand d’Expoebre ha estat per 26 Moments “Wedding Planners”, mentre que l’accèssit se l’ha endut Casada Helath Care. A més, des de Fira Tortosa s’ha volgut atorgar una menció especial a Joan Antoni Blanch, pel laberint construït amb peces encaixables sense cargols ni col·les i pel seu suport incondicional amb l’espai Ebreambient de la mostra.
D’altra banda, cal destacar que aquest matí s’ha celebrat el dia de les Terres de l’Ebre i de la Creu Roja. En l’acte d’enlairament de la bandera de la Creu Roja, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha valorat positivament les bones iniciatives que s’estan duent a terme des de Creu Roja Tortosa, com és el cas de l’accident de Freginals. Ha destacat la importància “de poder tirar endavant les iniciatives” tot dient que “des de l’Ajuntament de Tortosa estem treballant en projectes molt importants”. A més, ha volgut agrair “l’acció de l’Institut Cristòfol Despuig en favor de la comunitat educativa perquè va més enllà de les recaptacions”. En aquest sentit, ha destacat que “el més important és la pluja fina de conscienciació de la gent més jove”.
L’acte també ha comptat amb la presència del president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera, i del president provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau. Al final de l’acte, el president de Creu Roja Tortosa ha rebut un xec de 860€ de mans del director de l’Institut Cristòfol Despuig, Josep Ramon Subirats, obtinguts de la caminada i de la cursa solidària.
A continuació, en el marc del dia de les Terres de l’Ebre, les autoritats de la ciutat han rebut al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, i han fet una visita a tot el recinte firal.
En declaracions a la premsa des de la Sala d’Actes, Andreu ha referit que “m’agrada anomenar l’Expoebre, com la Fira de les Terres de l’Ebre”. Andreu ha parlat de la situació econòmica catalana, tot dient que “hi ha una manca de finançament del Govern de la Generalitat per culpa del govern central” i que, arran d’això, “les economies de les famílies han anat decreixent”.
També s’ha referit als constants recursos d’inconstitucionalitat del TC, com en el cas del darrer, el de l’impost a les nuclears “que tant bé ens hauria anat a les Terres de l’Ebre” o el de la llei de la pobresa energètica.
Pel que fa al Consell Comarcal, ha dit que “nosaltres tenim la feina de donar una imatge de la dimensió de la tragèdia”. Al mateix temps, ha destacat la feina feta des d’algunes de les conselleries, com en el cas de Joventut “que és la que manté una més estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa”, la d’Agricultura, “que té una gran vitalitat i ho podem comprovar veient l’estand de l’Àgora de l’Oli a la mostra”, la de Medi Ambient, que “a través del COPATE s’encarrega de gestionar l’assistència tècnica dels residus i de prioritzar la marca de Reserva de la Biosfera, o la de Turisme i Promoció econòmica, que “s’encarrega de prestar col·laboració i ajut als ciutadans, potenciar l’activitat econòmica de la comarca, apostar per les situacions emergents de crear llocs de treball...”.
Andreu ha destacat que “el segell de Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera, és un nou impuls per a la dinamització del sector agrícola i de promoció del sector de l’hostaleria”.
Així doncs, ha reconegut que “hi ha un conjunt de propostes amb capitalitat innegable de Tortosa”, però que “cal generar un flux de sinergies perquè les Terres de l’Ebre en surtin beneficiades”. Ha reblat que “d’iniciatives n’hi ha per tothom, però el que ara ens cal és una àgil coordinació entre les quatre comarques i tenir un afany absolut de negociacions de les institucions”. Finalment, ha reivindicat “més consens en el consell d’alcaldes per tal de garantir un producte de qualitat amb més entorn natural, més gastronomia, més salut i més esport que ens donin una equació ben resolta per al present i per al futur”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït “la feina feta des dels Consells Comarcals” i ha dit que “ens cal fer sentir una única veu generalitzada en nom de les Terres de l’Ebre” perquè “aquesta és la finalitat que hem de tenir a nivell de territori de cara al procés del nou país”. Bel, ha destacat que “hem de treballar conjuntament buscant tots els aspectes que ens uneixen” i que “ens cal deixar de banda les condicions personals, perquè hi ha moments que són del tot prescindibles”.
En finalitzar l’acte, l’alcalde ha fet entrega d’un record de la ciutat al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu.
També cal destacar que dissabte es va celebrar la tradicional recepció als expositors i càtering de la fira que va ser presidida per l’alcalde, Ferran Bel i el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann que van agrair la col·laboració dels expositors un any més en l’Expoebre i van demanar disculpes per si mai els han fallat durant aquests anys de mandat.
Així doncs, la 72ª edició de l’Expoebre - Ebreambient 2016, la Fira Multisectorial de les Terres de l’Ebre, ha posat punt i final a aquesta intensa agenda d’activitats amb una bona xifra de visitants i espera, així, consolidar-se en un sector de fira multisectorial que des de Fira Tortosa pretenen que s’obri camí en l’especialització i en la complementació d’activitats, a banda de la ja tradicional venda directa de productes, per tal de seguir sent tot un referent en el nostre territori.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 1 de maig de 2016


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada