dijous, 2 de gener del 2014

S'inaugura l'Oficina de Turisme al Museu de Tortosa




Dilluns, 30 de desembre es va inaugurar l’Oficina de Turisme de Tortosa, situada a l’antic escorxador municipal

L’Ajuntament ha ubicat l’Oficina de Turisme al Museu de Tortosa amb l’objectiu de promocionar-lo cultural i turísticament i amb l’estratègia que atregui nous visitants i la ciutat es consolidi com a destí turístic.
La presentació d’aquest nou equipament ha estat a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, el regidor de turisme, Alfredo Ferré i el gerent del Pla de Foment Turístic, Josep Moragrega.
L’Oficina de Turisme consisteix en un espai de treball, una petita sala de reunions i un arxiu que s’han situat en una de les cambres de l’antic escorxador, motiu pel qual es va haver de rehabilitar la zona.
A més, també compta amb una àrea d’atenció al públic, situada al vestíbul del Museu de Tortosa i que consta d’un monitor interactiu sobre els diferents llocs d’interès de la ciutat i els seus recursos, un monitor de 3D sense la necessitat de dur ulleres, on s’emet un vídeo promocional de la zona i l’espot publicitari “Tortosa, ciutat del Renaixement. Cultiva l’art de viure” i una pantalla amb una aplicació que permetrà a tots els visitants vestir-se de festa a partir de diferents vestits virtuals de l’època renaixentista. La imatge que es veurà projectada a la pantalla es podrà descarregar al mòbil a través del codi QR o bé en un I-Pad que cediran des del Museu a aquelles persones que no en tinguin o no el duguin. Aquestes fotografies es podran compartir immediatament a Facebook i a Twitter.
L’alcalde, Ferran Bel explicà que els turistes que visitin Tortosa podran dirigir-se a la primera Oficina de Turisme de la ciutat per rebre informació i de passada, també podran conèixer el Museu, situat en un edifici emblemàtic com ho és l’antic escorxador municipal de l’època modernista.
Bel també va dir que “Tortosa ha fet una aposta estratègica perquè el turisme aconsegueixi tenir un pes superior a l’actual en l’economia local”.
També ha explicat que la sala de l’antic escorxador que rep aquest nou equipament no estava en condicions per a acollir-lo i es va haver de rehabilitar, així com adaptar-lo adequadament per a les noves tecnologies.
Finalment s’ha referit al conjunt que s’ha senyalitzat amb un tòtem i una placa, tot i que, en breu s’hi instal·larà un monitor a l’exterior que donarà informació durant les 24 hores.
El finançament total que ha comportat aquesta nova actuació ha estat de 156.125€.
L’Oficina de Turisme estarà oberta al públic de dimarts a dissabte de 10:00h a 13:30h i de 15:30h a 18:30h. Els diumenges serà d’11:00h a 13:30h.


Redactat per: Irene López.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada