dimarts, 17 de juny del 2014

S'interromp el ple a causa de la concentració antimonàrquica





El ple de l’Ajuntament de Tortosa queda interromput durant uns minuts per un grup de manifestants

Més d’una vintena de manifestants van ocupar el Saló de Plens de l’Ajuntament de Tortosa amb motiu de la concentració antimonàrquica. Davant de l’impossibilitat de la continuïtat de la sessió plenària a causa dels crits en contra de la monarquia i en contra del govern municipal per no treure el quadre del monarca que presideix la sala, l’alcalde va decidir suspendre el ple durant uns instants.
Després d’aquests aldarulls, es va poder reprendre el ple amb total normalitat.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va qualificar els fets d’ “intolerables” i “absolutament incomprensibles”. Va afegir que “són comportaments antidemocràtics que no arriben a bon port” i que “no tenen res a veure amb el procés que està vivint Catalunya, ans al contrari, no l’ajuden i el perjudiquen”.
Bel va deixar un torn obert de paraula als portaveus dels diferents grups per poder fer una valoració dels fets.
El portaveu del PP, Xavier Dalmau explicà que " els actes d’aquest tipus són lamentables perquè es podia fer una manifestació sense arribar en aquest punt”. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Antoni Sabaté va reclamar “respecte a les institucions” i explicà que “no hi ha res que justifiqui que s’alteri allò que és el més sagrat”. Finalment, va demanar “tolerància, seny i responsabilitat” i es va sumar a la condemna dels fets.
En aquest ple es van aprovar tres mocions dels grups municipals de ERC i el PSC, tot i que les tres van ser modificades pel grup de CIU.
Les propostes aprovades van ser la del grup d’ERC per la millora del Pont de l’Estat i les del grup del PSC per a que es resolguin les al·legacions presentades al contracte del servei d’ajut al domicili i la de la revisió del tràmit administratiu sancionador de l’Ajuntament en les multes de trànsit i d’altres irregularitats de la zona blava.
La proposta de Plataforma per Catalunya d’eixugar el deute amb les farmàcies, la proposta d’ICV-ET de crear una taula de consens sobre el Pla director de les muralles, la proposta del mateix grup de rebuig de la llei de telecomunicacions i l’altra moció del PSC a favor de l’obertura d’un menjador social per als nens i nenes durant l’estiu van ser rebutjades.


Tortosa, 2 de juny de 2014


Redactat per: Irene López

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada