diumenge, 14 de desembre del 2014

Inauguració de l'Exposició de Pessebres i Diorames








L’exposició de Pessebres s’ubica en un nou espai del carrer Croera

Divendres es va inaugurar l’Exposició de Pessebres i Diorames, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre.
Com a novetat d’aquesta edició, hi destaca el nou local, situat al C/ Croera i propietat del Bisbat de Tortosa, on es podran visitar els diferents pessebres.
El president de l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre, Joan Espuny, es mostrà satisfet de la feina feta des de l’associació i de la nova situació de l’exposició. També va demanar, en nom de tots els pessebristes del territori, la consolidació d’un espai fix per a l’associació on es puguin exposar els pessebres de manera permanent.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, explicà que “aquest projecte ja està gairebé consolidat” i que tot i que “encara no disposen d’un local, mai els hi ha faltat”.
Va voler donar les gràcies, especialment, al president de l’Associació per la seva proposta de la recuperació de la tradició pessebrista al territori i d’aquesta “gran tasca amateur”.
Segons Bel, “es tracta d’una idea magnífica i agosarada i tres anys després, la ciutat disposa d’una exposició de pessebres pràcticament consolidada”.
Va reconèixer el mèrit de l’Associació, que ha crescut i s’ha obert a l’exterior, impartint cursos de pessebrisme, o bé, “amb el coratge d’exposar diorames de qualitat”.
També informà que en breus setmanes es presentaran uns diorames de la Passió que seran exposats al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa de Tortosa.
En referència al nou local, digué que “es tracta d’un espai privat del Bisbat a l’abast de la gent i de la ciutat” i que, a més, “presenta d’unes importants restes romanes”, en les quals ben aviat s’iniciaran noves excavacions.
Finalment, va animar la ciutadania a apuntar-se als cursets i fer-se soci de l’Associació.
L’Exposició, que vol recuperar la tradició pessebrista a la ciutat i recordar la figura del fet religiós, consta de 16 diorames, dos dels quals, estan situats a la nostra ciutat (al Portal del Romeu i al carreró d’accés a la catedral).
Segons, Joan Espuny, ha costat prop d’unes 80 hores la realització d’aquests i unes 300 els de tota l’exposició.
L’exposició està organitzada per l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre, que compta amb 35 socis, alguns d’ells incorporats en els cursets de pessebrisme que s’han impartit al llarg de l’any al Centre Cívic de Ferreries.
També ha comptat amb el suport de pessebristes d’arreu de Catalunya, com els de Mont Roig del Camp o Reus.
L’Exposició de Pessebres i Diorames es podrà visitar fins el dia 6 de gener.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 5 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada