dissabte, 27 de desembre del 2014

Tortosa batega per La Marató





Tortosa aporta el seu gra de sorra per La Marató de TV3

Aquest any, La Marató de TV3 ha estat destinat a les malalties del cor i, de nou, la ciutat de Tortosa ha col·laborat amb La Marató de TV3 organitzant diverses activitats per tal de recaptar fons per a la investigació.
Al llarg de tot aquest cap de setmana, i especialment, diumenge 14, el dia de La Marató, centenars de municipis catalans han dut a terme diferents actes i s’han implicat al màxim per aconseguir una major xifra de diners destinats a la recerca en les malalties del cor.
El dia anterior, el municipi tortosí va acollir el tradicional concert benèfic “Música per La Marató”, organitzat per l’Escola Municipal de Música de Tortosa.
El concert es va celebrar al Teatre Auditori Felip Pedrell i va comptar amb un gran nombre d’assistents. Al llarg del concert van actuar els alumnes dels diferents cursos de l’Escola Municipal de Música de Tortosa, tot i que també van col·laborar el grup de tambors, diables i llucifers “Lo Golafre”, l’Escola Municipal de Teatre i l’Escola de Dansa d’Esther Rosselló.
Al final de l’acte es va anunciar el total recaptat durant el concert, i en aquesta edició, el marcador va superar amb escreix les xifres obtingudes l’any passat, ja que es van aconseguir 1.351,59€.
El mateix dia, es va fer una Xocolatada popular a favor de La Marató, organitzada per Xocolates Creo, i amb la col·laboració d’alguns establiments de la ciutat. Va tenir lloc a la plaça Mestre Monclús, del Centre Cívic de Ferreries.
A les 20:00h, l’associació “Va per tu Vidal” organitzà una espectacular i emotiva encesa de torxes en motiu de La Marató, on es feia un donatiu simbòlic de 3€. En l’acte, va tenir lloc a la Plaça Alfons XII, es van encendre les torxes que van formar un gran cor humà que va bategar per les malalties del cor al so dels tambors.
L’associació va iniciar l’acte d’una manera mai vista, amb una bicicleta amb torxes baixant per una tirolina, que donaria lloc a l’encesa massiva de les 1.000 torxes.
Diumenge, el dia de La Marató, s’ha organitzat una Caminada solidària des del Parc Municipal Teodor González fins al Pavelló Firal de Remolins.
La caminada ha estat organitzada pel campus Terres de l’Ebre de la URV i ha aconseguit recaptar un total de 2.600€.
Al llarg de tota la Caminada Solidària han tocat alguns dels grups musicals de la ciutat com: Lo Golafre, l’Associació cultural 4+1 o la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.
Finalment, al Pavelló Firal han actuat diferents alumnes de les escoles de ball de la ciutat i el pallasso Muniatto. També s’ha fet el sorteig de la Cistella de La Marató i aquells que ho han volgut, han pogut comprar el mocador benèfic de La Marató.
Per la tarda, s’ha celebrat un altre concert benèfic, amb la representació de diverses formacions musicals de la ciutat a l’església dels Àngels de Sant Llàtzer.
D’altra banda, el Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre (ATE), van organitzar, al llarg de 24 hores, l’acte “24h bategant per La Marató”, que va comptar amb més de 400 persones inscrites que al llarg del dia anaven fent relleus per tal d’aconseguir realitzar els 2.200km finals dels circuit. Aquesta iniciativa va recollir 1.700€.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 14 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada