divendres, 12 de desembre del 2014

VII Fira de Nadal al Nucli Antic








La fira eixampla el seu recorregut i compta amb una seixantena d’expositors

La ciutat de Tortosa va acollir, del 5 al 7 de desembre, la VII edició de la Fira de Nadal al Nucli Antic.
Aquest any va comptar amb una seixantena d’expositors que van oferir els seus productes als visitants, des d’embotits i torrons, fins a tot tipus d’elements decoratius.
El tradicional recorregut de la fira s’ha eixamplat ocupant també el C/ Canvis, el C/ Doctor Ferran i la Plaça dels Dolors.
L’acte inaugural tingué lloc divendres a la tarda i va comptar amb la presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el tinent d’alcalde de promoció econòmica, comerç i fires, Emili Lehmann i el president de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, Josep Baubí, entre d’altres. Es va fer la simbòlica encesa dels llums de la ciutat i es van visitar les diferents exposicions.
En les posteriors declaracions, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, explicà que “amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal ja es dóna l’entrada a les festes nadalenques” i que “aquesta ja és una fira que està absolutament consolidada, tot i que anys enrere podia crear dubtes”.
També va destacar la gran varietat d’ofertes per a aquests dies, com l’Exposició de Joguines Antigues i maquetes de trens, la Fira de les Aus de Raça, la Pista de Gel de la Plaça de l’Ajuntament o “l’espectacular” Exposició de diorames i pessebres del C/ Croera.
D’altra banda, informà que la setmana vinent s’inaugurarà el pàrquing de la Plaça Mossèn Sol i que les obres del C/ Montcada ja són pràcticament finalitzades. Tots els habitants tindran l’oportunitat de visitar el pàrquing durant la Jornada de Portes Obertes que s’inicià el dia 6.
El president de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, Josep Baubí, va dir que “la Fira és molt important per a la zona perquè passa pel C/ de la Rosa, un dels llocs més importants del Nucli Antic”. Va valorar molt positivament les tasques dutes a terme des de l’Associació de Comerciants del Nucli Antic, així com també l’adequació dels carrers i el nou pàrquing, una eina bàsica.
Al llarg dels dies de la fira es va poder gaudir de les “Nadales pels carrers”, a càrrec de La Tuna Folk; el Caga Tió; l’espectacle itinerant dels “Pastorets”, a càrrec de la companyia de teatre Rovell d’Ou o diferents tallers infantils i de manualitats.
Els més petits van poder visitar el Pare Noel a la Plaça dels Dolors.
A més, es va organitzar el “7è Concurs de postals de Nadal”, a càrrec de Legna Fotògrafs.
Un any més, també es va celebrar l’Exposició de Joguines Antigues i maquetes de trens, al Palau Oliver de Boteller.
L’exposició es va poder realitzar gràcies a la col·laboració d’una desena de col·leccionistes que van aportar diverses peces de col·leccions privades per ser exposades.
Constava de diferents diorames dedicats a tot tipus de joguines del segle passat. També hi havia diorames dedicats a joguines aportades per la família de Lamote de Grignon de Tortosa, peces dels coneguts Madelman, o també, autèntics cavallets de fusta de l’any 1930, entre d’altres.
L’edició d’aquest any ha tancat amb un nombre d’assistents similar al de l’any passat al llarg de tots els dies.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 7 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada