dimarts, 30 de desembre del 2014

S'inaugura l'aparcament soterrat del C/Montcada i es reobre la circulació dels carrers Montcada, Bonaire i de la Plaça Montserrat









L’aparcament soterrat del Nucli Antic obre les seves portes i els carrers Montcada, Bonaire i la Plaça Montserrat, es reobren a la circulació de vehicles

S’ha inaugurat el nou aparcament soterrat del C/ Montcada que permetrà donar servei als habitants del Centre Històric de la ciutat. La infraestructura compta amb dues plantes i té prop de 200 places d’aparcament (96 a la planta -2 i 101 a la planta -3).
Al mateix terreny on s’ubica, està previst que s’edifiqui la futura seu de les Delegacions del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.
L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la tinent d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès i el director de l’empresa ACSA Sorigué, Manuel Delgado, entre d’altres.
Aquest nou equipament disposa d’una entrada per als vianants, amb ascensor inclòs, al mateix C/Montcada i d’una altra, que s’obrirà properament, al C/Cabanes. El cost total de les instal·lacions ha estat d’uns 5ME i presenten un sistema de seguretat, gestió i vigilància d’última generació, que alhora, el fa més accessible a la ciutadania, tenint en compte els seus avantatges pel que fa a l’estacionament dels vehicles.
L’obra, que ha tingut una temps d’execució d’una 15 mesos, ha estat encapçalada per l’empresa “ACSA Sorigué, Obras e Infraestructuras” i el seu contracte, d’acord amb l’explotació dels terrenys, no finalitzarà fina el 2050.
L’aparcament del Centre Històric oferirà servei a dos tipus d’usuaris: els d’ús temporal i els abonats.
Tots aquells ciutadans que en facin un ús temporal hauran de pagar en funció del temps utilitzat, dintre d’un pagament fraccionat per minuts.
El cost d’estacionament diari és de 14,10€ i el de cada minut és de 0,0294€.
D’altra banda, els abonats, comptaran amb diverses modalitats d’abonaments (jornada completa, jornada diürna o jornada nocturna), així com també de l’opció de lloguer de places sense caràcter exclusiu.
Més endavant, es té previst implantar un sistema tarifari per a usuaris habituals com els comerciants, institucions, treballadors i veïns de la zona.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha mostrat convençut amb aquest nou equipament per a la ciutat, tot dient que “aquesta obra emblemàtica contribueix a la recuperació del Nucli Antic de Tortosa”.
Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que “el Govern té previst licitar l’obra de la nova seu de les delegacions cap a la segona meitat del 2015, amb l’objectiu d’iniciar les obres aquell mateix semestre i finalitzar-les de cara al 2016”.
Finalment, el director d’ACSA, Manuel Delgado, ha valorat molt positivament la resposta de la ciutadania envers l’aparcament i també en la fase final del projecte, la construcció de la nova seu.
Durant les primeres setmanes, tots aquells ciutadans que ho han desitjat, han pogut visitar l’equipament en la seva jornada de portes obertes.
Aquest dissabte, 20 de desembre, gairebé s’han finalitzat les obres dels carrers Montcada, Bonaire i la Plaça Montserrat, motiu pel qual s’ha permès la reobertura a la normal circulació dels vehicles.
No obstant però, cal tenir en compte que el C/Montcada, el C/del Vall i el C/Nou del Vall han invertit el sentit de circulació, per tal de millorar els problemes de mobilitat causats en aquesta zona del Casc Antic.
Des de l’Ajuntament de Tortosa, s’ha volgut fer una crida a tots els conductors, perquè respectin, en tot moment, la nova senyalització viària i les respectives indicacions dels agents de la Policia Local.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada