divendres, 20 de març del 2015

Inauguració de l'exposició "El valor del vi i de l'oli a la Cultura Ibèrica"





La biblioteca de Tortosa, Marcel·lí Domingo, acull l’exposició “El valor del vi i de l’oli a la Cultura Ibèrica”, un projecte promogut per l’organització del Certamen d’Art 3 territoris

La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acull l’exposició “El valor del vi i de l’oli a la Cultura Ibèrica”, compta d’un total de 32 obres d’artistes de les nostres terres i es podrà visitar fins el 13 d’abril en l’horari habitual de la biblioteca.
Aquesta exposició té com a principal objectiu promoure la producció artística i artesanal dels autors d’aquestes terres i donar a conèixer dos dels productes estrella de la nostra gastronomia.
Es tracta d’una iniciativa de col·laboració públicoprivada en la qual hi col·laboren les principals associacions i entitats culturals i artístiques dels 3 territoris que participen en el projecte (Matarranya, Terra Alta i Morella).
Ha estat promoguda pels mateixos membres de l’organització del I Certamen d’Art 3 Territoris, entre els quals hi destaquen: Rural Calaceite, La Casa dels Abeuradors, Celler Altavins, Mas de Flandí, Terres Magazine i Brogit Viatges.
L’acte inaugural ha comptat amb la presència del seu principal promotor, Daniel Esteve que ha volgut agrair la col·laboració dels artistes locals tot dient que “els artistes apropen l’art al turisme i creen un desenvolupament econòmic”.
També hi ha intervingut dos dels membres del jurat del I Certamen d’Art 3 Territoris, Cinta Dalmau i Joaquim Monclús, que han destacat “la importància d’aquesta exposició i el treball pel territori”.
D’altra banda, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha fet referència al fet d’haver constituït el projecte entre els 3 territoris que “tenen molt en comú: el seu paisatge, els productes agroalimentaris i el turisme”. Ha explicat que el projecte ha estat fruit de la col·laboració públicoprivada i que “pretén posar en valor els agents que tenim al territori i vol ser un element integrador per al turisme”. Finalment, ha felicitat els organitzadors i ha agraït la participació dels artistes del territori.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha mostrat molt content pel fet que la ciutat de Tortosa hagi tingut el privilegi d’acollir aquesta mostra, i ha recordat que de cara a les seves properes edicions, s’inaugurarà en altres territoris perquè pretén ser itinerant. A més, en cada certamen es proposarà un tema diferent, això sí, sempre al voltant d’aquests productes, l’oli i el vi.
Ha destacat que “es tracta d’una molt bona iniciativa on les empreses que hi col·laboren també tenen un especial interès per promocionar els seus productes i la zona”.
També ha dit que “és un projecte germà d’un altre”, fent referència a la Ruta dels 3 reis i que “hi ha moltes sinèrgies a guanyar”.
Pel que fa a l’aposta públicoprivada ha dit que “en moments de dificultat econòmica és la millor opció i gràcies a aquest format molts projectes poden tirar endavant”.
L’acte també ha comptat amb la presència de l’artista i il·lustrador roquetenc, Ignasi Blanc, un dels principals referents de l’art efímer contemporani a nivell nacional i que ha realitzat un mural per commemorar la mostra.
L’exposició es podrà visitar fins el 13 d’abril a la biblioteca de Tortosa Marcel·lí Domingo, i després d’aquesta data, serà itinerant pels diferents indrets del territori.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 6 de març de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada