dissabte, 10 de gener de 2015

La màgia i la il·lusió omplen els carrers de Tortosa


Tortosa rep a SS.MM els Reis d’Orient amb una apassionant cavalcada “de pel·lícula”

Els Reis d’Orient han arribat a la platja fluvial de Ferreries vora les 17:30h i han rebut la benvinguda per part de les autoritats de la ciutat. Des d’allí, han saludat a tots els nens i nenes que els esperaven, impacients, i s’han dirigit fins al seu galant carruatge, que els ha dut a visitar el tradicional pessebre vivent de la Parròquia del Roser, que enguany celebra el seus 100 anys.
Ses Majestats han adorat al nen Jesús, tot lliurant-li or, encens i mirra i tot seguit, el mossèn de l’església del Roser, els ha donat la benvinguda.
A continuació, s’han desplaçat fins a la Plaça de l’Ajuntament, on han saludat i han donat caramels als nens i nenes. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Festes, Domingo Tomàs i la resta d’autoritats, han rebut a Ses Majestats i els patges, i l’alcalde els ha fet entrega de les claus de la ciutat, per tal que durant la nit puguin accedir a totes les llars tortosines.
Ses Majestats els Reis d’Orient han pujat al balcó de la casa consistorial i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dirigit unes paraules a la ciutadania i ha demanat als Reis que en aquest 2015 hi hagi més feina per a tothom. D’altra banda, el rei Melcior, també ha volgut dirigir unes paraules de benvinguda a tots els ciutadans.
Cap a les 19:00h s’ha iniciat la cavalcada “de pel·lícula” des de la Plaça de l’Ajuntament, fins al Parc Municipal Teodor González, seguint el seu recorregut habitual.
Aquest any la cavalcada estava ambientada en algunes de les pel·lícules més tradicionals de Disney, com “La Blancaneus”, “Peter Pan”, “La Bella i la Bèstia” i “Mary Poppins”, que celebrava el seu 50è aniversari. El disseny del seu cartell promocional ha estat realitzat per Joan Carles Prats.
La cavalcada va comptar amb un total d’onze carrosses i prop d’una vintena d’estructures mòbils que han recorregut els carrers de la ciutat. Ha comptat amb més de 400 voluntaris i s’han repartit un total de 1.500 quilos de caramels.
A les 20:00h del vespre, Ses Majestats han arribat a l’escenari del Passeig Central del Parc Municipal i han fet l’entrega de regals als nens i nenes.
Aquells que ho van desitjar també van poder fer-se una fotografia amb ells.
El dia 3, els nens i nenes van poder entregar les cartes reials als patges que es van instal·lar a l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament.
Aquest matí, Melcior, Gaspar, Baltasar i les autoritats de la ciutat, han visitat la Clínica Terres de l’Ebre, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, la Clínica Diocesana Sant Miquel Arcàngel, els Cantaires de l’Ebre-Delta i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on han acabat d’entregar els seus regals. Durant el dia, també s’han dirigit fins a la Capella dels Reis, on s’ha celebrat la Missa de Reis.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 6 de gener de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada