dissabte, 7 de febrer del 2015

IV edició del Premi Sant Blai a Tortosa








L’Associació de Veïns del Centre-Nucli Antic atorga el premi St. Blai 2015 a Reinalda Badia, de 102 anys

L’Associació de Veïns del Centre-Nucli Antic de Tortosa, ha volgut homenatjar la senyora Reinalda Badia, de 102 anys i veïna del barri, atorgant-li el IV Premi Sant Blai. Reinalda, nascuda a Benifallet, va exercir de professora en diverses escoles públiques, entre les quals en destaca La Sucrera, de Tortosa.
L’acte, que s’ha dut a terme a la Cripta de la Reparació, ha estat presentat pel periodista Josep Baubí, que ha destacat que “es tracta d’un acte senzill que vol reconèixer gent anònima del barri que treballa per Tortosa” i ha volgut agrair “la feina feta a la ciutat durant aquests 8 anys” als membres de la corporació municipal, molt especialment a la regidora de barri, Matilde Villarroya i a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
En l’acte també s’ha aprofitat per fer la presentació de la pubilla de les Festes de la Cinta 2015, per part de l’Associació. La pubilla del 2014, Cinta Subirats, deixarà el seu relleu a la pubilla entrant, Judit Boldó Ferreres.
D’altra banda, La Tuna de Tortosa, ha participat en l’homenatge dedicant unes quantes cançons al públic i interpretant “Lo Carrilet de la Cava”, de Quico el Célio, per dedicar-li a Reinalda Badia.
A continuació, s’ha fet el lliurament del IV Premi Sant Blai a la senyora Reinalda Badia, tot indicant en l’acta que “s’atorga atorgar-li aquest premi pel fet d’inculcar amor entre les persones, per la seva passió per la docència i per ser molt bona persona”.
Per la seva banda, la Reinalda Badia va agrair aquest premi i va dir que “els ciutadans hem d’aportar el seu propi gra de sorra i complir amb el deure i ser persones de cap a peus”.
La regidora de barri, Matilde Villarroya, ha agraït la feina feta per l’Associació de Veïns i la seva implicació amb el barri. S’ha referit al Centre-Nucli Antic, tot dient que “actua de font d’atracció i dóna a conèixer el barri i a difondre’l”.
En relació a la guanyadora, ha explicat que “té uns valors molt importants: la vitalitat, l’energia i l’alegria”.
D’altra banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha felicitat a les pubilles de l’Associació i ha esmentat que “els premis són sempre merescuts, però la Reinalda ha estat treballant durant 102 anys com una formigueta i que ha fet molta feina. A més, és una persona definida per 3 coses: el món de l’educació, la vocació per ensenyar els demés i ser una persona de fe i compromesa” i que aquest premi és “el premi a una vida i a un veïnatge”.
També ha dit que la Reinalda “és un exemple per a la ciutat, ja que s’estima molt Tortosa i duu Tortosa al cor” i que “una altra característica de la Reinalda és el fet de ser una bona persona”.
Bel va fer una referència a les eleccions municipals, ja que s’hi havia insistit al llarg de l’acte, tot dient que “durant aquests 8 anys d’alcalde la feina no hauria estat la mateixa sense el vostre alè i instintiu” i que “hi hauria menys candidats per ser president d’una Associació de Veïns que per ser alcalde”. S’ha referit també a les recents millores del barri com l’actuació de la Plaça Mossèn Sol o la rehabilitació de l’Espai de l’Absis de la Catedral com a espai de reunió per als membres de l’Associació.  Finalment, ha avançat que “en el proper mes es tornarà a fer una nova línia d’ajuts al Nucli Antic, si les demanen els veïns, per tal de rehabilitar els habitatges del barri”.
Per cloure els parlaments, el presentador de l’acte, Josep Baubí va fer una crida per tal que “la gent jove torni al barri” i que cal que “els tortosins i les tortosines creguin en aquest barri”.
Els encarregats de posar punt i final al certamen han estat el guitarrista i cantant, Albino Tena i la cantant, Eva Peranci.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 de gener de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada