dilluns, 23 de març del 2015

Entrega del Premi Mestre de Mestres al professor Manel Ollé





El professor, ja jubilat, Manel Ollé, ha rebut el premi Mestre de Mestres

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Tortosa va acollir l’acte de lliurament del II Premi Mestre de Mestres, de caràcter biennal, que en aquesta edició es va decidir atorgar al professor, ara ja jubilat, Manel Ollé.
La regidora d’ensenyament, Rosa Cid, explicà que l’objectiu d’aquest premi és “premiar un exemple de perfil humà i tota una trajectòria professional ètica”, a més, afegí que una condició del premi és “que el professor hagi exercit la major part de la seva docència a Tortosa”.
Referint-se al professor Manel Ollé, destacà que “és una persona que es fa estimar perquè estima la seva terra, la seva llengua, la seva gent, els companys i els alumnes” i que “és generós i sempre reconeix els mèrits dels altres”. A més, afegí que “és molt humil perquè fins i tot no volia acceptar el premi en un primer moment”.
L’encarregat de fer la lectura de l’acta del jurat fou Francesc Ortega i destacà que “va ser una proposta per part del mateix tribunal que va voler destacar la figura d’una persona implicada en la tasca educativa” i que “ha viscut amb passió la seva professió, ha participat activament i de forma implicada i ha transmès valors ètics i professionals”.
Per la seva banda, l’exdirector de l’Institut Joaquim Bau, Ferran Buera es va referir al professor Manel Ollé tot dient que té “una molt bona relació amb ell” i que “és un dels professors més pessimistes, però el seu optimisme surt per totes parts”. Va afegir que Manel Ollé “és amable, afectuós, el que més li agrada és la literatura, mostrava molta complicitat amb els alumnes i era el que posava més bones notes”.
Va esmentar la importància de l’Institut dient que per allí “han passat professors com Pérez Bonfill o autèntiques figures del món cultural com Gerard Vergés”.
D’altra banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va dirigir-se a Manel Ollé amb una felicitació per la seva feina i va dir-li que “és un professor que té passió pel la literatura catalana i et feia estimar la matèria” i que “mostrava l’estima pel que volia transmetre”.
També explicà que “és una persona d’Ulldecona, que viu a Tortosa i que s’estima molt aquestes terres i sempre ho duia a les seves classes i a les seves obres”. “Vaig tenir l’oportunitat de llegir Els Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa gràcies a la seva recomanació i anys després he tingut molt present aquell moment”, va voler destacar l’alcalde. Digué que “el Mestre de Mestres és aquell que ensenya tant a dintre de l’aula com a fora” i que Manel Ollé “pels passadissos o fora de l’aula sempre et feia comentaris i recomanacions que no eren perquè sí”.
Finalment, va esmentar que el premi “és un reconeixement a una vida, a una professió i a la forma de transmetre” i que “ens honora que finalment l’hagis acceptat”.
El guardonat Manel Ollé, inicià el seu discurs dient que “hi ha milers de companys que també es mereixen aquest premi perquè hauria de ser un guardó a la col·lectivitat”.
Explicà que pertany “a la generació de professors alumnes de Mossèn Manyà, un home que suspenia a molt poca gent” i que va estar influenciat per “Manuel Pérez Bonfill, mestre de la correcció ortogràfica i de la importància del discurs oral”.
També va dir que quan va acabar els estudis a la universitat, “estava en deute amb l’Institut i volia retornar a aquell institut per ajudar els professors que havia tingut en aquella tasca i ajudar-los a transmetre l’ensenyament als seus alumnes”.
Finalment, digué que “l’escola som els mestres, els alumnes, el personal del centre, els pares, les mares...però ens necessiten a tots” i que “en els últims anys he anat tancat el cicle amb altres projectes i estic segur que si tornés a néixer, tornaria a ser mestre”.
Va tancar el seu parlament amb la lectura de 19 poemes breus de “L’Ombra rogenca de la Lloba”, de Gerard Vergés.
L’acte es va concloure amb una lectura musicada de poemes de Vergés, Desideri Lombarte i altres autors de les terres, per part del professor i escriptor, Emigdi Subirats.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de març de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada