diumenge, 1 de març del 2015

S'aprova el projecte d'enderroc dels edificis del davant de la Catedral








L’Ajuntament de Tortosa aprova el projecte i inicia la negociació per a l’expropiació de les darreres finques

L’Ajuntament de Tortosa ha provat el projecte d’enderroc dels edificis del C/Croera, al davant de la Catedral i ha iniciat el procediment d’expropiació de les tres darreres finques que encara no són de titularitat municipal.
Aquesta setmana, es van presentar els primers detalls i l’alcalde de Tortosa explicà que “ja hi ha acord amb un dels propietaris i es manté la negociació amb l’altra família”.  
Per la seva banda, ha volgut agrair “el treball que s'ha dut a terme, en aquests últims set anys, negociant per tancar acords i la comprensió i flexibilitat d'aquests propietaris." Ha recordat que des del primer moment va deixar clar que “negociaria amb els titulars fins a l'últim dia".
Des de la Junta de Govern Local s’informà que el projecte d’enderroc tindrà un cost de 227.158,73€ i que el pressupost de l’expropiació conjunta és d’un total de 194.044€.
L’alcalde també no ha volgut indicar una data com a inici dels enderrocs, ja que resten a l’espera de la total adquisició dels immobles per part de l’Ajuntament.
D’altra banda, ha informat també que fins a la data d’avui, des de l’Ajuntament s’han invertit 1.267.921€ en l’adquisició dels edificis afectats.
Després de molts anys de polèmica, d’intensos debats i propostes a l’entorn d’aquest fet, l’aprovació d’aquest projecte marca el punt de partida del que esdevindrà una actuació de reforma de la ciutat que permetrà condicionar un nou espai al davant de la Catedral de Tortosa per a visitants i ciutadans. El condicionament d’aquest nou equipament dotarà la ciutat d’unes noves vistes de la Catedral i del riu Ebre.
A més, cal destacar que un cop es finalitzi l’enderroc, es reprendran les excavacions arqueològiques del subsòl del Palau Episcopal, que pertanyen a unes restes romanes, les quals corresponen al que molt probablement era el lloc on estava ubicat el Fòrum romà de la ciutat.
La seva dimensió i importància seran les que finalment acabaran de determinar el projecte del futur espai del davant de la Catedral.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de febrer de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada