diumenge, 3 de juliol del 2016

Presentació de l'obra "Poesia Completa", de Gerard Vergés






Emili Rosales i Manel Ollé han presentat l’edició completa de l’obra poètica de Gerard Vergés, en mostra d’homenatge

Aquesta tarda, l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa ha acollit la presentació de l’obra “Poesia Completa”, de Gerard Vergés, a títol pòstum. Els encarregats de dur a terme aquesta publicació han estat els escriptors Emili Rosales i Manel Ollé.
Per la seva banda, Emili Rosales, ha destacat que “l’edició d’aquesta obra ha suposat una gran alegria perquè això permetrà l’accés a un autor de gran prestigi i a la seva obra” i que “esperem que hi hagi una nova onada de lectors que també s’apropi a l’obra de Vergés”. Rosales ha recordat que “Vergés va ser un dels forts de la literatura catalana del darrer mig segle”. De l’obra ha destacat que “compta amb un pròleg especial per part de l’assagista anglès, Sam Abrahams” i que “era important fer aquesta edició per tal de posar en valor la traducció dels sonets de Shakespeare o bé la col·lecció de llibres d’Óssa Menor”. També ha recordat que “aquest és un trimestre brillant per a la cultura de les Terres de l’Ebre i per Tortosa que és a punt de convertir-se en la capital de la literatura de Catalunya per un dia durant la nit de Santa Llúcia. Finalment, ha excusat l’assistència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que no ha pogut assistir a l’acte per motius dels actes de la campanya electoral però que ha fet tot el possible per editar aquesta obra i, a més, ha fet arribar un especial agraïment a Manel Ollé i Emili Rosales.
Per la seva banda, l’escriptor Manel Ollé, ha ressaltat que “Vergés ha estat un dels millors poetes catalans” i que “estem molt contents d’haver pogut publicar aquest llibre”. Ha destacat que “Abrahams ha fet un pròleg que situa l’obra de Vergés dins de la poesia catalana i europea” i que “només la gent podem fer que aquesta obra arribi a bon port”. Ha afegit que “la cultura només es pot entendre des de dues vessants: el rigor i la generositat”. Ha apuntat també que “és necessari que l’obra es tradueixi a altres llengües” perquè aquest és un llibre “que recull l’essència de Vergés amb molt d’afecte”.
Al final de l’acte s’ha anunciat la presentació de l’Espai Gerard Vergés, un espai d’homenatge a la seva obra i de recolliment que es presentarà al Parc Municipal Teodor González.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 27 de novembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada