divendres, 15 de juliol del 2016

V Edició de la Fira - Concurs d'Aus de Raça







El Pavelló Firal de Tortosa va acollir la V edició de la Fira – Concurs d’Aus de Raça – Exposició i Concurs Internacional d’Avicultura de les Terres de l’Ebre

El primer cap de setmana de desembre, el Pavelló Firal de Tortosa, va acollir la V edició de la  Fira – Concurs d’Aus de Raça.
Aquesta edició va comptar amb prop de 2.700 aus de diferents procedències estatals i internacionals, exposades al llarg dels dies de la mostra. Amb la incorporació de la participació de criadors d’aus de qualitat vinguts d’Alemanya, Bèlgica o, fins i tot, el Regne Unit, que participava per primer cop en la mostra.
La Fira-Concurs, consolidada al nostre territori, ha esdevingut un dels referents de les comarques ebrenques.
Més de 3.000 visitants van poder descobrir els diferents exemplars d’aus, des dels més exòtics com els faisans, fins els més comuns com els coloms, així com d’altres espècies curioses com el colom “Mookee” o l’ànec Mandarí, entre d’altres. També hi van ser presents les aus de vol català, els coloms missatgers i “Buchons” o els galls combatents i de lluita.
La mostra comptava amb quinze passadissos amb gàbies, la majoria de les quals acollien galls, gallines, ànecs i coloms. També hi havia uns quants exemplars a la venda.
Entre les principals activitats, cal destacar la Granja Interactiva, especialment adreçada als més petits, que van poder donar menjar als animals, aprendre a munyir les cabres o fins i tot, recollir els ous de les gallines. A més, la granja comptava amb un espai pels petits de la casa, on podien participar en el Concurs de Dibuix de la Fira. Totes aquestes activitats van poder-les dur a terme tots aquells grups d’escolars que van visitar la fira durant el matí de divendres.
La Fira-Concurs, disposava d’un gran aviari i d’una exposició d’estris del camp, cedits des de Deltebre, situats a l’escenari del Pavelló Firal. Al bell mig de l’espai expositiu s’hi trobava un gran estany amb un pont de fusta on hi havia diferents races d’ànecs, com els Mandarins i cignes negres.
D’altra banda, també hi havia alguns estands on venien productes avícoles i ecològics, venda d’animals de companyia i de pollets i venda de pinso i menjar variat pels animals.
En relació al Concurs d’Aus de Raça, cal destacar que el jurat d’aquest any estava format per 18 membres, que van valorar amb detall tots els animals en cadascuna de les categories.
Pel que fa als premis, n’hi havia de nivell territorial, nacional i internacional, però els més destacats són: el premi a millor colom d’exposició, el de millor gallina d’exposició, millor anàtid d’exposició, millor conill o conillet d’Índies d’exposició, millor au silvestre d’exposició o millor animal d’exposició.
També eren premiades altres aus, com els coloms missatgers, les gallines de raça gran i de combat, els faisans, els ànecs o els coloms “Mookee”.
La Fira-Concurs d’Aus de Raça va obrir les portes divendres dia 4 a les 12:00h i va comptar amb l’assistència del tinent d’alcalde de Promoció i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, el director de l’empresa Ous Roig, Agustí Roig o el president d’ACARTE, Sergi Pinyol, acompanyats pels altres organitzadors de la fira i la resta d’autoritats que van visitar el recinte.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, tot i no assistir a l’acte inaugural, va destacar que “aquesta iniciativa està plenament consolidada dins del calendari firal de la ciutat” i que “la mostra deixa palesa la vocació d’esdevenir un referent en l’àmbit d’avicultura artística i continuar creixent en un futur”. Va agrair la feina feta per part de l’organització “la qual em consta que requereix una implicació logística molt intensa” i va fer una crida a la ciutadania “perquè no es perdin l’oportunitat de veure un esdeveniment com aquest”.
La fira ha estat organitzada per l’Associació de Criadors d’Aus de Raça de les Terres de l’Ebre (ACARTE) i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa. En l’acte de presentació de la mostra, el president d’ACARTE, Sergi Pinyol, va explicar que “des de l’associació també hem aconseguit restaurar l’antic aviari del Parc Municipal de Tortosa amb la intenció que hi puguin tornar a habitar les aus autòctones”.
El preu de l’entrada era de 3 € per als adults i gratuït pels menors de sis anys. I aquells que així ho preferissin, van poder endur-se el catàleg de la mostra, amb tota la informació sobre les aus i els seus criadors, per 5€.
El Pavelló Firal es va omplir de gent vinguda d’arreu, com és el cas dels d’entesos del sector avícola que van assistir els primers dies de la mostra, moment en el qual es van valorar els animals i es va fer el sopar i entrega de premis del Concurs a tots els criadors d’aus de raça.
Els més petits i la resta de ciutadans, van gaudir de la Fira i de les seves activitats al llarg de tot el cap de setmana.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 6 de desembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada