dissabte, 30 de juliol del 2016

Tortosa amb La Marató de TV3






Tortosa aporta el seu gra de sorra per La Marató de TV3, aquest any destinat a la diabetis i l’obesitat

Aquest any, La Marató de TV3 ha estat destinat a la diabetis i a l’obesitat, dues malalties molt freqüents entre la població però que, sovint, no se sap que es tenen. De nou, la ciutat de Tortosa ha volgut col·laborar amb La Marató de TV3 organitzant diverses activitats per tal de recaptar fons per a la investigació.
Al llarg de tot aquest cap de setmana, i especialment, diumenge 13, el dia de La Marató, centenars de municipis catalans han dut a terme diferents actes i s’han implicat al màxim per aconseguir una major xifra de diners destinats a la recerca en aquest tipus de malalties.
Divendres per la tarda es va dur a terme l’acte “Il·luminem Tortosa per La Marató de TV3”, organitzat per la residència de gent de la tercera edat, L’Onada. L’acte va comptar amb una cinquantena d’assistents que van poder adquirir una polsera fosforescent que va il·luminar la plaça Barcelona al ritme de la música del disc de La Marató. Aquesta iniciativa va recaptar un total de 10.680€.
Dissabte per la tarda, l’associació “Va per tu Vidal” va organitzar una espectacular i emotiva encesa de cèrcols fosforescents de color blau, el color de la diabetis, en motiu de La Marató, on es feia un donatiu simbòlic de 3€.
L’acte “Movem el cor per la diabetis i l’obesitat”, va tenir lloc a la Plaça Alfons XII i un cop es van encendre tots els cèrcols, es va formar un gran cor humà que va bategar per la diabetis i l’obesitat. Finalment, el cor va transformar-se en un cercle, per simbolitzar la diabetis. L’acte també va comptar amb una xocolatada sense sucre.
El mateix dia, la Unió Excursionista de Catalunya a Tortosa va organitzar el tradicional acte “24h de Pedals Solidaris”, que va tenir lloc al Velòdrom de Tortosa. L’activitat va recollir 505,37€.
Diumenge, el dia de La Marató, s’ha organitzat la Caminada Solidària des del Parc Municipal Teodor González fins al Pavelló Firal de Remolins. La caminada està organitzada pel campus Terres de l’Ebre de la URV i ha aconseguit recaptar un total de 1.090€.
La Caminada Solidària ha comptat amb la participació del conseller d’agricultura, ramaderia i pesca de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, entre d’altres autoritats i entitats.
Al llarg de tot el recorregut han tocat alguns dels grups musicals de la ciutat com: Lo Golafre, La Tuna o la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.
Finalment, al Pavelló Firal s’han enlairat els globus i han actuat diferents alumnes d’una de les escoles de ball de la ciutat i el pallasso Muniatto.
D’altra banda, el Club d’Atletisme de les Terres de l’Ebre (ATE), ha organitzat, al llarg de 24 hores, l’acte “24h corrent o caminant pel Parc”, que va comptar amb més de 500 persones inscrites que al llarg del dia anaven fent relleus per tal d’aconseguir realitzar els 2.200km finals dels circuit. Aquesta iniciativa va recollir 2.644,77€.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de desembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada