dijous, 28 de juliol del 2016

VIII Jornades del Voluntariat Juvenil i X Fira Jove de la Solidaritat




Tortosa acull la X edició de la Fira Jove de la Solidaritat

La Fira Jove de la Solidaritat, s’ha situat a la plaça Mestre Monclús, al Centre Cívic de Ferreries, i ha comptat amb la participació de més d’una trentena d’entitats i d’ONG’s.
La fira ha obert les seves portes a les 10:30h i la seva inauguració ha estat a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el regidor de Joventut, Alfredo Ferré.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel ha donat les gràcies a les entitats i associacions participants per la seva feina feta al llarg dels 365 dies de l’any i ha referit que “cal posar en valor la feina que es fa durant un any de cara a la gent de Tortosa. En relació a la fira, ha explicat que “s’ha anat coordinant des de l’Ajuntament per poder trobar les sinergies” i que “al seu darrere hi ha les persones específiques i concretes de cada entitat que ho fan possible”.
També ha destacat que a la mostra hi participen persones joves, de mitjana edat i gent gran, però mitjançant jornades, com el programa 6/16, adreçat a infants, joves i les seves famílies, “s’intenta inculcar uns valors als nostres joves”.
A les 10:45h s’han lliurat els diplomes de reconeixement a totes les persones voluntàries i col·laboradores del Programa Educatiu 6/16.
La tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones, Anna Algueró, ha volgut agrair la feina de les institucions que fan possible aquest programa  i ha dit que “és una ajuda per a les necessitats de la societat”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha referit al programa tot dient que “dóna una resposta espectacular a nivell de coordinació de les entitats” i que aquest programa, dotat per l’Obra Social de La Caixa, ha permès que “molts joves han arribat a gaudir dels diferents aspectes del programa”.
Finalment, ha encoratjat tots els voluntaris a seguir treballant en aquest projecte per tal de millorar-lo i ser capaços de superar-se.
Al Centre Cívic de Ferreries, també s’ha celebrat l’acte d’agraïment al projecte “Apadrina una Obra d’Art contra el Càncer” i el sorteig d’una cistella, organitzat pel Club Leones Tortosa, a favor de la Lliga Contra el Càncer.
El seu president ha informat que l’entitat ha aconseguit recaptar 121,50€ per a la Lliga Contra el Càncer i que amb el conjunt de les dues campanyes impulsades des de l’associació, es recaptaran més de 5.000€.
Per la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel, ha donat les gràcies “al Club Lions per la seva feina feta a Tortosa i a les Terres de l’Ebre” i ha recordat que “tot i ser una entitat reduïda, aconsegueix arribar a la gent que més ho necessita” i que “s’espera poder doblar o triplicar la recaptació proposada inicialment”.
Al llarg del dia, els seus visitants han pogut gaudir d’altres activitats com la Xocolatada popular i el Vermut a favor de la Marató de TV3, l’actuació dels Castellers de Tortosa, la Tuna Folk o bé, el projecte “Un somriure, una espelma”.
Les VIII Jornades del Voluntariat Juvenil i la X Fira Jove de la Solidaritat han estat organitzades pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 12 de desembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada