dijous, 19 de juny del 2014

Dia Mundial del Donant de Sang a Tortosa





Tortosa escollida com a seu catalana del Dia Mundial del Donant de Sang

La ciutat de Tortosa va convertir-se en la seu catalana del Dia Mundial del Donant de Sang i va acollir totes les activitats relacionades amb l’esdeveniment.
L’acte, que va tenir lloc a l’Auditori Felip Pedrell, va acollir centenars de persones vingudes d’arreu de Catalunya.
La jornada va ser presentada per les periodistes Sílvia Tejedor i Núria Móra.
El vicepresident de Creu Roja de Catalunya, Josep Quitet, explicà que “cal posar en valor la gran força del voluntariat del país” i que “s’han d’honorar els herois i heroïnes”.
A continuació, Marc Ibars, president de la federació de Donants de Sang va voler deixar clar que “ les donacions de sang són capaces de salvar vides” i que “hi ha moltes mares que moren per hemorràgies i cal actuar en tots aquests països”. Va dir que “l’OMS ha d’explicar que la sang segura dels donants pot salvar la vida de les mares”.
En relació a Catalunya va informar que “es van aconseguir 257.000 bosses de sang i plasma l’any passat” i que “formem part d’una societat amb compromís on val la pena formar-hi part”. També va dir que “fan falta nous donants joves” i que “els donants homenatjats són un exemple en aquesta societat”.
Les autoritats van lliurar un lingot representatiu a les 22 persones que més vegades han donat sang.
A continuació es van homenatjar un total de 16 entitats i associacions, entre les quals en destaquen l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta o la Cambra de Comerç, entre d’altres restaurants de la zona que sempre han col·laborat en les maratons de la sang, com és el cas del Torreó de l’Indià de l’hotel Villa Retiro de Xerta.
També es va presentar el conte il·lustrat de l’associació dels donants de sang, on se’n fa ressò de la importància de les donacions de sang per salvar vides. El conte va ser llegit per dues nenes, la Marta i la Paula, i es durà a les escoles per a que tots els nens el llegeixin.
El director del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Argelagués, va donar les gràcies a la gent que “fa possible que el Banc de Sang pugui arribar a les 1000 unitats diàries que necessita per tenir un nivell òptim”. També va voler reconèixer que Tortosa és un exemple en la creació de nous donants, ja que “gràcies als joves i als nens que estan treballant en els projectes de les escoles, hi haurà propers donants de sang”.
Argelagués va entregar la placa de “ciutat amiga de la donació de sang” a l’alcalde de Tortosa.
L’alcalde, Ferran Bel va voler agrair la col·laboració de les diferents entitats i la presència del gran nombre d’assistents. També va donar la benvinguda a tota la gent vinguda d’Olot que havien fet un llarg camí per venir a la ciutat.
Va encoratjar a la gent “a seguir treballant en aquesta línia” i pel que fa als joves digué que “cal seguir treballant i insistint amb ells”.
Finalment, el conseller de sanitat, Boi Ruiz va explicar que “el rang ha de ser un valor per la humanitat molt important en aquest món”.
També va destacar “el compromís del Govern de la Generalitat en l’acreditació i el reconeixement de tots els donants de sang”.
Juntament amb el vicepresident de Creu Roja de Catalunya, Josep Quitet, van presentar la targeta del donant de sang.
Per finalitzar l’acte, tots els donants i les autoritats es van fer una foto de família a l’escenari i a continuació van lliurar una bossa amb articles del Banc de Sang i amb unes targetes de visita gratuïta a alguns dels espais culturals de la ciutat.


Tortosa, 14 de juny de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada