dilluns, 23 de juny del 2014

L'ANC organitza el primer assaig de la "V" a les Terres de l'Ebre




Més de 1.500 persones formen una “V” humana entre els nuclis de Jesús, Roquetes i Tortosa

L’ANC dóna el tret de sortida als actes d’assaig per al proper 11 de setembre amb la realització de la primera “V” humana de tota Catalunya a la plaça Corona d’Aragó, de la ciutat de Tortosa.
L’acte, que ha estat organitzat pels nuclis locals de l’ANC de Tortosa, Jesús i Roquetes, ha comptat amb l’assistència de més de 1.500 persones vingudes d’arreu del territori.
Des dels tres municipis s’ha sortit amb cercavila fins al punt de trobada, la plaça Corona d’Aragó, amb l’acompanyament de diferents colles i agrupacions de grallers i dolçainers.
Pocs minuts després de les vuit del vespre la “V” humana començà a prendre forma amb l’enlairament conjunt de les cartolines blaves com a símbol de defensa del riu Ebre.
L’acte, de caire festiu i reivindicatiu, defensà la lluita del territori en el marc del procés d’autodeterminació.
Durant l’acte es va hissar una estelada gegant al bell mig de la plaça Corona d’Aragó, punt confluent dels tres municipis i dels països catalans. A continuació, es van iniciar els parlaments.
Per la seva banda, la coordinadora de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, va fer una crida a la mobilització ciutadana d'aquí al 9 de novembre, per tal de garantir la cohesió social i, alhora, mantenir la pressió als representats polítics, per tal de garantir la celebració de la consulta.
El manifest, que fou llegit per representants de l’ANC dels tres municipis, va donar a conèixer la Declaració de Juny de l'ANC, aprovada el mateix dia pel Secretariat Nacional. En aquesta declaració s'emplaçava a la constitució d'una Taula de forces polítiques i socials, amb l'objectiu de reforçar el treball unitari i enfortir el procés durant els propers mesos.
D'altra banda, l'ANC ha advertit que els propers mesos arribaran propostes de "terceres vies" i nous encaixos amb l'Estat espanyol, tot refermant que el camí que hem emprès ja no té marxa enrere.
Finalment, es va fer una crida per participar el proper Onze de Setembre a la gran “V” humana que tindrà lloc a Barcelona, entre l’Avinguda Diagonal i la Gran Via.
De la mateixa manera que la Via Catalana de l'any passat, la Diada d’aquest any ha de marcar una fita històrica al nostre país. Aquesta "V" ha de representar la voluntat del poble català a votar el proper nou de novembre a favor de la independència, ja que aquesta serà la “V” de Votar, de Victòria i de Vèncer.


Tortosa, 21 de juny de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada