dijous, 12 de juny del 2014

Ombres de memòria





El pont roig de la via verda s’ha convertit en un espectacle d’ombres, llums i colors realitzat per l’artista Xevi Bayona

El pont roig acollirà durant tot l’estiu la intervenció artística “Ombres de memòria” del projecte cultural europeu “Changing Tracks”.
Aquesta acció del pont consisteix en la instal·lació d’unes cintes de diferents tons d’un total de catorze colors que per la nit són il·luminades per uns focus i projecten les ombres de tots el vianants, ciclistes... que passin pel pont.
El projecte “Changing Traks” i Xevi Bayona també han organitzat altres activitats d’art efímer a les ciutats de Girona, Olot, al Comptat de Mayo (Irlanda) i al Comptat de Northamptonshire (Regne Unit).
Des de “Changing Traks” intenten apropar l’art contemporani a un altre tipus de públic a través de la col·locació d’aquestes obres en espais urbans poc comuns per a una exposició, és a dir, trencar les barreres tradicionals i obrir-se a nous reptes i oportunitats.
En el marc del muntatge de l’actuació, l’artista Xevi Bayona ha organitzat diversos tallers escolars a la nostra ciutat i s’ha organitzat una exposició a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa, on mostra el projecte de la ciutat de Tortosa, així com també explica d’altres projectes realitzats per altres ciutats.
Aquesta exposició va inaugurar-se el passat 17 de maig, en motiu de la celebració de la Nit dels Museus. El mateix artista va organitzar una intervenció artística al Pati dels Llimoners del Museu de Tortosa, col·locant unes lletres gegants de diferents colors sota les arcades, amb el nom de “Tortosa”. A més dues ballarines van fer unes danses de presentació de l’actuació i de la jornada de la Nit dels Museus. També es va fer llimonada de les mateixes llimones del pati per a tots els assistents. Aquestes van servir d'espelmes per il·luminar tot el pati.



Tortosa, 31 de maig de 2104


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada