dissabte, 27 de juny del 2015

Míting final de campanya de CIU a Tortosa








Centenars de persones assisteixen al míting final de campanya de CIU a Tortosa

Aquesta tarda, centenars de persones s’han aplegat a la plaça de l’Ajuntament per assistir al míting final de campanya de l’equip de La Tortosa Positiva de Ferran Bel, candidat de CIU.
L’acte s’ha iniciat amb els parlaments de benvinguda i d’agraïment de l’actual tinent d’alcalde i diputada al parlament de Catalunya, Meritxell Roigé, que ha dit que “no hi ha ningú per ser millor alcalde que el que tenim” i que “cal passar l’examen electoral amb molt bona nota”. Ha agraït la feina “de tot l’equip de La Tortosa Positiva” i ha volgut recordar els tres valors que Ferran Bel els hi va inculcar a tots els regidors des de l’inici “són les tres h: honradesa,  humilitat i honestedat” i alhora, una altra frase que ha estat present al llarg de tota la campanya, “ busquin, comparin i si troben quelcom millor, votin-ho”.
A continuació, l’actual alcalde de Tortosa i candidat de CIU, Ferran Bel, ha agraït “el recolzament que tinc des de fa anys” i “tots els que dipositeu la vostra confiança en aquesta llista”.
“Recordeu com estàvem a Tortosa fa vuit anys i com estem ara? Què volen canviar? A què es volen atrevir? Què volen moure?”, ha començat dient, tot fent referència a les opinions de les altres candidatures. Ha explicat que “hem fet centenars d’actuacions a tots els barris de la ciutat i hem millorat Tortosa i els pobles com mai s’havia fet abans”.
Tractant els nous accessos de la ciutat, ha dit “mireu els accessos a la ciutat, ara els tenim com es mereix Tortosa. S’havien fet el Portals? No. S’havien fet actuacions al C/ Arasa, a l’Avinguda Canigó, al C/ Ferran d’Aragó...? No”. Referint-se a les acusacions de les altres formacions polítiques de la ciutat, ha dit que “diuen: això és que no heu fet res! Però, tindrem finalitzades les actuacions del barri del Rastre i de la Plaça Sant Joan? Sí. I les cases de la catedral, les tombarem? Sí, per fi”.
Ha agraït la col·laboració i les ajudes de la Generalitat de Catalunya, de l’Estat espanyol i del Consell Comarcal i ha reafirmat que “el que calen són fets i no paraules”, referint-se als 11km de carril bici creats al llarg de les dues legislatures, ja que, quan al 2007 CIU va entrar al govern, no se n’havia creat cap.
Bel ha destacat els nous aparcaments soterrats del Centre Històric de la ciutat i del Carrilet i en relació als aparcaments en superfície, ha dit que “hem creat més de 700 places d’aparcament a tots els barris, però pot ser no ho tenen en compte. Això és transformar Tortosa!”.
No s’ha oblidat de mencionar el tema de la piscina municipal, on ha reconegut que “ho vam intentar però no ens va sortir bé, ara sí, hem de fer que, entre tots, surti bé” i ha agraït a totes les entitats esportives per haver fet possible actuacions com els nous vestidors de l’Estadi, la gespa del camp de futbol, el nou rocòdrom, el nou Pavelló del Temple o la remodelació de la pista d’atletisme.
En l’àmbit cultural, ha recordat moltes de les noves incorporacions per a la millora de la ciutat com ho és el Museu de Tortosa, la reobertura de la muralla del segle XIV, la recuperació de la medalla Gimeno, l’èxit del festival A Cel Obert, el Premi Ciutat de Tortosa o l’adquisició per part de l’Ajuntament del fortí de Tenaces. En relació al bestiari popular de la ciutat, ha afegit que “de cara al proper mandat cal dignificar els gegants”.
De l’economia, ha destacat la creació del Viver d’Empreses, la bonificació de les empreses i l’ampliació dels certàmens firals de la ciutat, mentre que ha fet menció al Debat Municipal de l’Auditori, dient que “nosaltres hem endreçat molt bé la casa i no tenim 3 ME en factures sense declarar” i que “en els darrers mandats hem estalviat 600.000€ en dedicacions exclusives i càrrecs de confiança”.
Ferran Bel s’ha mostrat “decebut amb les altres formacions polítiques que en tota la campanya no han explicat res i ens han criticat molt”. En relació al Debat Municipal, ha dit que “no van dir ni una paraula ni un retret” i que “ho tenim comprovat, és fàcil criticar quan no tenen a ningú que els pugui rebatre, però quan això passa, callen”.
S’ha dirigit a la ciutadania explicant que “aquesta és una campanya en positiu” i recordant que “fa vuit anys us vaig dir que ens havíeu de votar per dues coses: per la llista (equip) i pel programa (propostes). Ara, podeu valorar el grau de compliment de la feina que havíem dit que faríem a Tortosa”.
També ha afegit que “heu de comparar programes i equip, perquè no hi ha color” i que “malgrat la crisi, l’Ajuntament té menys deute que al 2007 i aquí no hi ha factures al calaix. Això és gestionar bé l’administració!”.
D’altra banda, ha destacat que “hem adquirit la Clínica Terres de l’Ebre, salvant els llocs de treball i fent-la pública al 100%”.
Dirigint-se a les altres formacions polítiques i a la ciutadania, ha dit que “ja vaig fer un pronòstic a l’enganxada de cartells on deia que hi havia moltes candidatures que s’havien extremat a la dreta o a l’esquerra, i davant d’això, la nostra, és una proposta de centralitat per al conjunt de tots els tortosins i tortosines, no només pels rojos, pels blaus o pels verds, per a tots els colors i per a tothom, en complicitat de la societat civil organitzada, les associacions i les entitats que col·laboren de manera desinteressada”.
A continuació, en l’àmbit del turisme, ha agraït la feina feta amb el Pla de Foment Turístic i ha explicat que “al 2007 un turista venia a Tortosa i li donaven un plànol, dos tríptics, visitava el Casc Antic i anava als Jardins del Príncep. Ara, pot consultar la pàgina web per planificar la visita abans de venir, pot visitar l’exposició permanent de la Catedral, els Centres d’Interpretació, les Avançades de Sant Joan, el Museu de Tortosa, anar a la nova oficina de turisme i, encara que no els agradi, el refugi antiaeri del C/ Hemingway”.
També ha explicat que “al 2014 vam tenir un 60% més de turistes que al 2013” i que “això són fets i no paraules i aquests fets s’han de materialitzar a les urnes i no en Ferran Bel, sinó en tot l’equip” i que “tinc el compromís de ser el vostre alcalde els propers quatre anys, i després, ja no em tornaré a presentar”.
Ha agraït a totes aquelles persones que van dipositar la confiança amb ell fa 12 anys, a la gent que no és militant però que és molt honesta i treballadora i, molt especialment, a tots els companys i companyes regidors que l’han acompanyat al llarg dels dos mandats, així com als comitès locals, a les EMD’s i als alcaldes pedanis. No s’ha deixat de mencionar la família, recordant a la ciutadania que “només es veu una part de la dedicació, però a casa tenim pares, mares, fills, germans, mullers, marits i amics que fan un gran esforç, a vegades, difícil”.
Tot seguit, s’ha dirigit a tots els alcaldes-presidents sortints i entrants de les EMD’s de la ciutat, però molt especialment, a Pere Panisello, de qui ha destacat que “ha estat un referent i un exemple de la implicació política, del compromís i del treball per a les persones” i que “deixa la política municipal de primera línia i després de 27 anys al capdavant del poble de Jesús deixa el relleu a Víctor Ferrando que farà una gran feina a Jesús”.
De l’EMD de Campredó, ha agraït la feina feta per part de Joan Sanahuja que “és un exemple de perseverança i de treball” i que “en aquests anys ha aprés a perdonar, a resistir... en moments difícils com els que ha viscut, al llarg de la seva història, el poble de Campredó”. El seu relleu ha estat per Àngel March.
També ha recordat que a l’EMD de Bítem segueix al capdavant Josep Cugat i a Els Reguers també continua Esther Vidal. Mentre que a Vinallop, per primer cop es presenta com a candidat José Antonio Estíbalez, després d’aquests quatre anys de treball conjunt amb Josep Audí.
Finalment, l’alcalde i candidat de CIU a Tortosa, Ferran Bel ha volgut presentar a tots els membres del seu equip començant pels suplents, dels qui ha dit el següent: “en primer lloc, Matilde Villarroya, gràcies per la feina i per poder treballar amb tu posant ordre a les finances de l’Ajuntament. Ramon Valls, una persona gran i veterana que ha aportat saviesa a la llista. I Bea Viñuelas, que ha fet una gran feina com a regidora de mobilitat”.
Ha seguit amb el nomenament dels cinc joves de la llista: Pau Cladelles, Lídia Saura, Roger Pedret, Aitor Pérez-Codorniu i Maria Ardit.
I de la resta de l’equip, ha destacat “la feina feta de la regidora Rosa Cid; un treballador incansable en l’àmbit del turisme, implicat i compromès, Alfredo Ferré; un magnífic regidor que ha aportat i seguirà aportant el seu treball basat en l’experiència associativa, Joaquim del Pino; Dolors Queralt, que s’incorpora a la llista i treballarà de valent per Tortosa i Jesús; un treballador incansable, Domingo Tomàs; un exemple del saber fer, de la discreció, de les reflexions necessàries del dia a dia i que ha fet una gran feina en el sector firal i també al barri de Ferreries, Emili Lehmann; compromesa amb les persones les 24h, fidel i treballadora, Anna Algueró, i per últim, una de les persones que més estima la ciutat i que seguirà treballant per transformar-la, diputada al Parlament, molt preparada i amb ganes de treballar, tot un luxe per Meritxell Roigé”.
Per acomiadar-se, Ferran Bel, ha agraït la presència dels centenars d’assistents i s’ha dirigit a la ciutadania dient que “tenim un equip de gent preparada, amb recorregut i que treballen per seguir transformant Tortosa” i que “volem continuar liderant, però per transformar Tortosa, és necessària una majoria sòlida”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 22 de maig de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada