dilluns, 15 de juny del 2015

Visita del President Artur Mas a Tortosa, en el marc de l'Expoebre








El M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha visitat Tortosa, en el marc de la 71ª edició de l’Expoebre

Aquesta tarda, el M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Gavarró, ha aprofitat la seva estada  per les Terres de l’Ebre per venir de visita a Tortosa, en el marc de la 71ªedició de l’Expoebre-Ebreambient 2015.
El President ha visitat els 10.000 m2 del recinte firal de l’Expoebre acompanyat de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés; la diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Roigé i la resta de regidors, entre d’altres autoritats.
En els parlaments posteriors per a la premsa, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet referència al final d’aquest cicle de quatre anys de mandat dient que “han estat uns anys d’una dificultat econòmica molt complexa” i que “hem aconseguit deixar el deute a uns nivells inferiors als que vam trobar el 2007”.
En relació a la ciutat ha destacat que “malgrat la situació econòmica complexa i difícil, s’han fet canvis molt importants a la ciutat” i que “s’ha de seguir treballant de forma sòlida per a la consolidació del país”.
Finalment, ha agraït al President el seu “interès i preocupació per Tortosa i pel territori”.
Per la seva banda, el M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha deixat clar que aquesta “no és una visita institucional” i ha constatat “la difícil situació econòmica, que s’ha d’analitzar des dels governs”.
S’ha dirigit a l’alcalde, Ferran Bel, recordant que “deia que les situacions del govern han estat complicades, però s’ha d’intentar fer el bé encara que no quedi bé”.
També ha explicat que “cal corregir les situacions, que són les que són, i que, si no es fan bé, et porten al precipici” i que “si no s’haguessin fet les retallades, actualment estaríem sota les roques”.
En relació al món local, ha dit que “s’ha de passar l’examen i la nota la posa la gent, a qui s’ha d’explicar que hem fet els deures i estem preparats”. Ha explicat que “votar, no és opinar, és decidir” i que “les eleccions són el temple de la democràcia”.
Pel que fa a Tortosa, ha dit que “a la ciutat de Tortosa s’han fet molt bé els deures” i que “l’alcalde de Tortosa és un crack i un molt bon alcalde”. Ha afegit que “és un mèrit de la ciutadania, de les entitats i persones de Tortosa que ho estan donant tot per superar les circumstàncies difícils”.
Segons Mas, “els propers quatre anys seran molt millors, tot i que la tempesta encara no ha passat” i que aquest és “un crit a favor dels navegants que saben salvar el vaixell”.
També s’ha volgut dirigir a les noves formacions polítiques dient que “aquests experiments moderns i trencadors on abans de començar i tenir responsabilitats ja es barallen com a mones i baixen del vaixell, poden acabar com el rosari de l’Aurora” i ha explicitat que “s’ha de mirar bé on està l’autèntic aire de renovació en sentit clar i saber dir la veritat, prendre decisions difícils i saber-les desenvolupar” tenint en compte que “és un moment en el qual el país es juga molt”.
Finalment, ha mencionat una cita cèlebre de Sèneca “no hi ha vents favorables per aquells navegants que no saben a quin punt volen anar” per deixar clar que “els bons governants són aquells que són capaços de repartir els beneficis de la recuperació”. També ha recordat que “res ens serà fàcil” i que es mostra “convençut que entre molts trobarem aquesta bona sortida”.
Destacar també que durant el matí d’aquest segon dia de la fira s’ha celebrat la XVI Cursa Popular i XII Caminada “Ciutat de Tortosa”, d’una distància de 5 km i que ha sortit des de la plaça de les Corts Catalanes. En aquesta edició s’ha canviat el seu recorregut, ja que ha passat per alguns dels nous espais dels Portals de la Ciutat, així com, l’Avinguda Canigó.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 1 de maig de 2015


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada