dijous, 1 d’octubre del 2015

Inauguració de l'exposició "Dones amb nom propi de les Terres de l'Ebre"






L’Institut Català de les Dones i Canal 21 Ebre inauguren una exposició en homenatge a dotze dones de les Terres de l’Ebre

“Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre”, aquest és el títol de la nova exposició que acull la seu dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre.
L’exposició, que s’ha inaugurat aquesta tarda, ha estat una iniciativa de l’Institut Català de les Dones, juntament amb l’emissora de TV local, Canal 21 Ebre, que al llarg de l’any ha realitzat un programa sota el mateix nom, on s’han dut a terme entrevistes a dotze dones referents al territori ebrenc.
L’exposició, al mateix temps que la idea del programa, vol reflectir a la societat quin ha estat i, molt sovint, segueix sent, el paper de la dona en la societat i com a partir de l’esforç, la perseverança, la feina i els reptes i èxits en el seu rol més personal i alhora professional, poden esdevenir un referent per a la història de les nostres terres.
Algunes d’aquestes dones amb identitat pròpia són: l’escriptora, Francesca Aliern, la filòsofa, Josephine Matamoros, la cantautora, Cecília Aymí o l’actriu, Belén Fabra.
L’acte inaugural ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, i del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que ha explicat que “l’exposició mostra el paper rellevant i de futur de la dona” i que “posa de manifest dotze raons per tal de creure en la societat avançada”.
Per la seva banda, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, s’ha mostrat molt satisfeta per la presència de les dones al territori ebrenc i ha destacat que “estem al davant d’una societat activa, motivada i compromesa” i que “cal donar visibilitat a les dones i fer reconeixements públics”.
A més, ha afegit que “l’exposició posa en valor la feina de les dones de les Terres de l’Ebre” i que “ens vol fer reflexionar”.
Ha explicat que “cal afrontar la vida amb energia i pas ferm i tenir en compte les dimensions biogràfiques i generacionals que garanteixen l’èxit de les dones i ens fan descobrir el seu immens potencial”.
Finalment, ha agraït “la complicitat” amb el Canal 21 Ebre, que “des de fa temps ha dut a terme un projecte que avui finalment veu la llum”.
Per últim, la conductora i presentadora del programa, Sílvia Alarcón, ha explicat que “realitzar aquesta exposició era un objectiu molt important” i que “ la idea del projecte ha estat mostrar l’aportació de les dones a la societat i plasmar-la, tenint en compte la vessant biogràfica i generacional”. Ha afegit també que “les futures generacions cal que ens coneguin per tot allò que hem fet”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 9 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada