divendres, 16 d’octubre del 2015

L'èxit de la Via Lliure cap a la Independència







Un milió de persones assisteixen a la Via Lliure de la Diada de l’11 – S

La Diada Nacional de Catalunya ha tornat ha esdevenir un èxit rotund, fruit de la multitudinària mobilització de la “Via Lliure cap a la Independència”, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, des de la comissió d’actes d’Ara és l’Hora i que ha comptat amb el suport de l’AMI i del col·lectiu de Súmate. Aquest Onze de Setembre, l’Avinguda de la Meridiana de Barcelona s’ha convertit en una multitudinària marea humana sota els diferents colors dels punters, un fet que serà decisiu per a la història del país. La immensa onada dels punters de colors dels diferents trams i eixos territorials ha arribat al seu punt més àlgid en l’arribada d’un punter gegant que ha fet tot el recorregut de la Via Lliure fins a arribar a les portes del Parlament de Catalunya. Finalment, el punter ha arribat a l’escenari central del Parc de la Ciutadella i tots els participants han aixecat el punter formant un mosaic gegant amb tots els colors de les estructures del futur país.
El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha afirmat que “estem fent una revolució democràtica cívica i democràtica” i que “l’acabarem bé, a través de les urnes”.  Sànchez s’ha dirigit als polítics demanant-los-hi “lleialtat, que siguin valents i que no ens fallin”.
Per la seva banda, el president d’Òmnium Cultural, Quim Torra, ha dit que “la llibertat no és negociable”. “Ara és l’hora, de córrer com el vent i de vèncer l’impossible”, ha conclòs.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 11 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada