dijous, 8 d’octubre del 2015

VIII Marxa de Torxes per la Independència





Unes 500 persones s’uneixen sota el clam “Guanyem-nos les nostres llibertats”

El dia previ a la Diada Nacional de Catalunya, centenars de municipis catalans organitzen marxes de torxes a favor de la independència.
La ciutat de Tortosa celebrà la seva vuitena edició, com ja és habitual, sortint des del Castell de la Suda i finalitzant el recorregut de la marxa a la plaça Barcelona.
Aquesta edició va aplegar gent vinguda d’arreu de les nostres terres que van omplir els carrers de la ciutat sota el lema “Guanyem-nos les nostres llibertats”.
La marxa, que es desenvolupà sota un ambient de caire festiu i reivindicatiu, va comptar amb la participació d’unes 500 persones.
Segons els membres de la Comissió 11 de setembre, organitzadors de la Marxa de Torxes per la Independència, van explicar que “valorem molt positivament l’èxit d’assistència a la VIII Marxa de Torxes i també la conscienciació de les Terres de l’Ebre amb el procés que viu el poble català”.
La lectura del pregó va ser a càrrec del portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, que va explicar que “els catalans volem exercir el nostre dret a decidir” i va fer una clara al·lusió al ministre de defensa, Pedro Morenés, dient que “si vol portar els soldats a Catalunya que vinguin a Tortosa i s’enduguin aquest monument que és un mal símbol per a la ciutat”.
Va recordar que Catalunya “és un país democràtic i que defensa els drets personal, el dret d’opinió i la llibertat” i que “la gent volem ser els amos del nostre futur”. Pel que fa als ebrencs, va destacar que “sovint hem estat abandonats per les administracions però ara tenim l’oportunitat de millorar la situació de les Terres de l’Ebre i exigir els mateixos drets i oportunitats que a la resta de Catalunya” i que “l’únic recurs que tenim és l’Ebre i la seva aigua per fomentar el desenvolupament sostenible del futur”.
Finalment, va dir que “sigui quin sigui el resultat del 27-S, des de les Terres de l’Ebre, no abandonarem la lluita ni la mobilització i defensarem el territori”.
L’altre parlament, va ser a càrrec de la membre del col·lectiu LGTB Ebre, Paula Rebullida, que va mostrar-se a favor de la defensa del riu Ebre, les necessitats del país i, sobretot, els drets del col·lectiu LGTB Ebre. També va reclamar que “estem al davant d’una oportunitat única de fer un país millor”.
L’acte va concloure amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya per part de la colla de grallers i dolçainers de Jesús, Roquetes i l’Aguilot i es van carregar i descarregar dos pilars per part de les colles castelleres dels Xiqüelos del Delta, els Xics Caleros i la Colla Castellera de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 10 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada