dijous, 24 de març del 2016

Concert "La música absent", al Mercat Municipal de Tortosa





En el marc de la macroexposició “Anys de llum a la ciutat”, el Mercat Municipal de Tortosa acull el concert “La música absent”

En motiu de la macroexposició “Anys de llum a la ciutat”, el Mercat Municipal de la ciutat, d’època modernista, ha acollit aquest vespre el concert “La música absent”, en homenatge a tots aquells compositors de les nostres terres que mai han acabat de ser suficientment reconeguts més enllà del segle XIX.
Alguns d’aquest compositors són: Ricard Lamote de Grignon, Josep Gotós, Joan Moreira, Enric Camó o Vicent Ripollès. Tot i que, si n’hi ha un que va destacar i que cal tenir en compte, aquest va ser Felip Pedrell, un prolífic compositor, defensor de la tradició musical nacional, docent, musicòleg i gran divulgador. El seu principal objectiu sempre va ser el de la dignificació de la cultura musical al nostre país.
Hi ha documents que determinen que a les acaballes de la seva vida, Pedrell, per tal d’evitar que la seva obra caigués en l’oblit, va dir que “no demano respecte pels meus anys, sinó per la meva obra. Que l’escoltin, que l’estudiïn i que la jutgin”.
Abans de començar el concert, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que “tenim el goig d’aportar la llum de la música per al conjunt de la nació i de la cultura universal” i ha recordat que “ Felip Pedrell va ser un dels musicòlegs més grans que ha existit mai en el tombant del segle XIX”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dit que “ aquest és un acte singular que vol projectar el coneixement de Tortosa al llarg del temps” i que el fet d’organitzar aquest concert “no era una aposta fàcil, però finalment es va acceptar i es va tirar endavant”. També ha volgut agrair la col·laboració de la Diputació de Tarragona, de l’artista Tom Carr, per la seva intervenció llumínica al sostre del mateix Mercat, i a la soprano Cecília Aymí per la seva participació.
Així doncs, aquest especial concert que ha acollit un lloc tan singular com el Mercat Municipal de Tortosa, ha tingut com a objectiu posar en valor la feina feta per tots aquests compositors ebrencs i tortosins, tot donant a conèixer la seva obra a la ciutadania.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 22 d’octubre del 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada