dimarts, 11 de març del 2014

Presentació de la reedició del llibre "2014" a Tortosa






S’ha presentat la reedició del llibre “2014”, de Josep- Lluís Carod-Rovira a Tortosa

L’acte, que va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa, fou presidit per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director de l’editorial Pagès editors, Lluís Pagès; l’exdiputat i portaveu al Parlament, Josep Curto; l’escriptor i director emèrit de l’Arxiu de Tortosa, Jesús Massip i l’autor del llibre, Josep-Lluís Carod-Rovira.
El Sr. Jesús Massip, va dir que era “un honor acompanyar-lo en la presentació” i que el llibre li ha agradat molt.
Després d’explicar alguns dels moments que han viscut ell i el seu amic Carod-Rovira, va dir que el millor paràgraf del llibre era “En democràcia les úniques victòries possibles són les democràtiques. No ho val la independència de Catalunya, però tampoc la unitat d’Espanya”.
El Sr. Josep Curto, exdiputat del PP al Parlament de Catalunya i un referent polític a les Terres de l’Ebre, explicà que per a ell, “el llibre, més que una novetat, representa un record de tot el que hem viscut”. També va dir que “la nostra generació de polítics ha estat condicionada per la Constitució, però en temps actuals, ens correspon proclamar que ni la Constitució és intocable, ni la transició immutable”.
Finalment, parlà sobre la seva amistat amb Carod-Rovira, tot recordant que “el més important que la identitat, és la identificació”.
El Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, explicà que “aquest és el primer llibre que explica com arribar a la independència” i que “al llarg del temps el que compta són les idees de les persones”.
També explicà els diferents punts del llibre que són el motiu econòmic, el democràtic i el social.
Carod-Rovira va voler afegir que “no és que a Espanya no ens entenguin, sinó que està en contra”.
Per finalitzar la seva intervenció proclamà que “la independència és l’única manera de salvar el riu Ebre”. A continuació, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel fou l’encarregat de cloure la presentació i va agrair a tots els ponents la seva assistència i també digué que de ben segur que un acte com a aquest on s’ha acollit a tantes personalitats i sobretot gent diversa, no s’aconseguirà en cap altre lloc de Catalunya.
Finalment, però, Bel va afegir que “la millor manera d’acabar aquest acte és amb les últimes paraules que ha expressat el Sr. Carod-Rovira”.
El llibre “2014” va editar-se per primer cop el 2007 i la seva segona edició es va fer el dia en que el M.H. President de la Generalitat va fer pública la data i la pregunta de la consulta del 9 de novembre.
En acabar l’acte, es va poder comprar el llibre i l’autor el signà.
També, es va comentar, per part del Sr. Lluís Pagès, que per aquest Sant Jordi s’està fent una edició en castellà per poder-la presentar a Madrid.


Tortosa, 6 de març de 2014


 Redactat per: Irene López
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada