dilluns, 17 de març del 2014

Presentació del Dia Mundial de la Poesia




Es van presentar els actes de la celebració del Dia Mundial de la Poesia que tindran lloc al nostre territori

A la presentació de les activitats hi van assistir el director territorial del departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé i Arturo Gaya, de Túbal Cultura i Espectacles.
L’acte central del Dia Mundial de la Poesia tindrà lloc, com cada any, a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller, el proper divendres 21 de març a les 20:00h.
La cerimònia constarà de les següents parts:
-Lectura col·lectiva de poemes per part de tots els assistents.
-Brindis per la poesia i pels poetes, rapsodes i músics que la difonen.
-Lectura del poema del Dia Mundial de la Poesia.
-Concert.
Ferran Bladé, director territorial del departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, explicà que s’organitzaran diversos actes en les biblioteques de les nostres terres, dintre del marc del Dia Mundial de la Poesia i que “per organitzar els actes hi ha contribuït altres fundacions”.
Arturo Gaya, explicà que l’objectiu de l’acte és “estendre la poesia socialment”.  També va dir que “els convidats tindran l’opció de recitar els seus poemes o els que ofereixin allà”.
Pel que fa a la recitació del poema d’aquesta edició, informà que es tractarà del poema “Tan sols la paraula nua”, de Montserrat Abelló.
Finalment hi haurà un concert, que serà a càrrec del cantant i actor, Andreu Rifé. Per tal de commemorar el 25è aniversari de la mort del poeta del Matarranya, Desideri Lombarte, s’inclouran poemes seus en el concert.
També n’hi haurà de Joan Margarit, Joan Vinyoli o Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona. Aquest darrer, en motiu de la commemoració del tricentenari del 1714.
També es va dir que l’acte serà presentat per Josep Cid i Fonollosa, el Noi, per tal de donar un ambient fresc i divertit a l’acte.
L’acte ha estat organitzat per part dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre i Túbal, Cultura i Espectacles. L’entrada serà lliure.


Tortosa, 10 de març de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada