dimecres, 5 de març del 2014

Votar és democràcia: Tortosa en el nou país




Té lloc a Tortosa l’acte “Tortosa en el nou país”, dintre del marc de la campanya “Votar és democràcia”d’ERC.

El passat divendres 28 de febrer es va celebrar l’acte “Tortosa en el nou país”, dintre de la campanya “Votar és democràcia” organitzada per part d’Esquerra Republicana de Catalunya.
L’acte va comptar amb l’assistència del Sr. Alfred Bosch, diputat d’ERC al Congrés dels Diputats.
El Sr. Josep Monclús, regidor i portaveu d’ERC a Tortosa fou l’encarregat d’iniciar l’acte i explicà que aquesta “és una campanya de país” i que servirà “per despertar els sentiments”.
A continuació, va intervenir el Sr. Josep Bayerri, periodista molt conegut a les nostres terres i ex militant del PSC.
El Sr. Josep Bayerri va parlar de l’evolució política i social de la ciutat de Tortosa al llarg del temps i com cal treballar pel seu futur.
Primerament va explicar que “Tortosa ha estat sempre una ciutat conservadora, però que la situació es va agreujar molt després de la guerra amb una ciutat destruïda, desmoralitzada i amb els seus quatre dirigents a l’exili”.
També va parlar de la creació de la PDE i de l’augment de les forces catalanes partidàries dels pensaments nacionalistes com (CIU i ERC).
Finalment, digué que “ara per ara, l’aposta ha de ser per la unitat” i va recordar la mítica frase de Companys “tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer”.
Tot seguit, va iniciar la seva intervenció el Sr. Alfred Bosch, diputat al Congrés.
El Sr. Bosch parlà sobre la importància que tindria en l’agricultura i les indústries agroalimentàries de les nostres terres el fet d’assolir la independència i també es va referir a l’aprovació del Pla Hidrològic de l’Ebre que s’havia dut a aprovació aquell mateix dia.
Bosch va defensar que “en una Catalunya independent, les conques estarien repartides entre els estats que parlarien i negociarien de tu a tu i, llavors, es podria decidir als Organismes Internacionals tot allò amb el que no estéssim d’acord”.
També va fer referència al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, tot dient que “no entén que tenim pressa”.
El Sr. diputat ens va voler parlar de la independència com “una necessitat que si no es fa ràpid s’enduran l’aigua, els diners, la llengua i pràcticament tot”.
Sobre la qüestió, que també es plantejà a la sala, de si es dia 9 de novembre s’anirà a les urnes, Bosch afirmà rotundament que “el dia 9 de novembre els catalans sortirem a votar” i que “aquesta és la manera que mani la gent i allò més poderós que tenim”.
Finalment, en el posterior torn de preguntes, es va plantejar la possible situació de la detenció del president de la Generalitat i el Sr. Bosch explicà que “al president Mas no poden fer-li com a Ibarretxe”, que “pensa que ho posaran tan complicat com puguin, però confia en que serem independents perquè la gent ho vol” i que “pensa que el president Mas s’ho creu i val més ser l’heroi del poble que el botifler del segle”.
Aquesta campanya iniciada per part d’Esquerra Republicana de Catalunya es durà a terme en els pròxims mesos per diferents pobles i ciutats del territori català.


Redactat per: Irene López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada